Karayolları Arazisi Ne oluyor !?

Karayolları Arazisi Ne oluyor !?

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karayolları arazisi ile ilgili “oraya inşaat izni vermem” diyerek net konuşurken, Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Valilik kampüsünü buraya yapacaklarını açıkladı.

Karayolları Arazisi Ne oluyor !?

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karayolları arazisi ile ilgili “oraya inşaat izni vermem” diyerek net konuşurken, Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Valilik kampüsünü buraya yapacaklarını açıkladı.

Yeni belediye binası yapılmadan önce “Kamu kampüsü” olarak düşünülen Akyazı Mahallesi’ndeki Karayolları arazisi yeniden gündeme geldi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun buraya yeni Valilik binasının yapılacağını açıklaması gözleri “oraya inşaat izni vermem” diyen büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a çevrildi.

Belediye binası gibi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun YİKOB Toplantısındaki açıklamaları 32 bin 491 metrekarelik Karayolları arazisinin yeşil alan değil, inşaat alanı olarak düşünüldüğünü ortaya çıkardı.

Balkanlıoğlu, bu arazi üzerinde kumu kurum ve kuruluşlarını bir araya toplayacaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Valilik binası da yapılacak. Onun da projesi hazırlık aşamasında. Birkaç ay sonra proje bittiğinde Ordu’ya layık bir valilik binası yapılacak. Projesi yeni yapılan büyükşehir belediyesi binasına benziyor. O bina gibi 3-4 tane bina, şu anki karayolları şube şefliğinin bulunduğu yerde yapılacak. Yeni valilik binasının yapımıyla hem şehir trafiğinden uzaklaşmış olacak, hem de kamu kurum ve kuruluşları dağınık yapıdan kurtulup hepsi bir arada daha kontrol edilebilir, vatandaş açısında da daha ulaşılabilir olacak. Çalışanlar açısından da daha sağlıklı ve güzel mekanlarda hizmet vermiş olacak. Boşaltılacak kamu kurum ve kuruluş binaları da daha güzel hizmetlerde kullanılacak.”

25 bin m2 inşaat

Karayolları arazisine düşünülen kamu kampüsünün projesi Kenan Çiftçi’nin Ordu Valiliği döneminde hazırlanmıştı. Projeye göre; Hükümet Konağı 7 bloktan oluşacak. A ve G blok 2 kat, B C E F blokları 3 kat ve D blok 4 kat olacak. 7 bloktan oluşacak binaların toplam metrekaresi 25 bin 600 olacak. 142 araç kapasiteli açık otoparkı bulunacak.

“Çivi çaktırmam!”

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yeşil alan olarak kalması beklenen karayolları arazisine hükümet konağı yapılacağı yönündeki açıklaması gözleri Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a çevirdi. Yılmaz Belediye Başkanlığının 52. gününde düzenlediği basın toplantısında bu alanda yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğini belirterek; “Burada her hangi bir yapılaşma söz konusu olmayacak. Buna izin vermeyiz. Burayı yeşil alan olarak geleceğe ve çocuklarımıza hazırlayacağız” demişti.

Torun’un inadı

Söz konusu arsa bugünkü belediye meydanına bina yapılmaması için kamu kampüsü olarak gündeme gelmişti.

İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanlığı döneminde Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan 32.491 m2 yüzölçümlü söz konusu arsanın Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşü ile hazine adına tescil edilmiş ve İçişleri Bakanlığının talebine istinaden Defterdarlık Makamının oluru ile Hükümet Konağı binası yapılmak üzere 2 yıl süreli olarak İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na ön tahsisi yapılmıştı. Ancak dönemin Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un halkın meydan olmasını istediği yere yeniden belediye binası inşaatına başlaması üzerine bu alanda düşünülen kamu kampüsü gerçekleşmemişti. Adnan Alparslan/Gözde Özgür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.