Büyükşehirden Hopa'ya İmece ...

Büyükşehirden Hopa'ya İmece ...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için destek veriyor.

BAŞKAN YILMAZ: “YANINIZDAYIZ”

Ordu büyükşehir belediyesi sitesinden yapılan açıklamada; 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için destek veriyor.

3 KAMYON 2 İŞ MAKİNESİ GÖNDERİLDİ...23034

8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrasında enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yerinden afet bölgesine destek yağarken, Ordu Büyükşehir Belediyesi de gönderdiği 3 kamyon ve 2 iş makinesi ile Hopalılara “Yanınızdayız” mesajı verdi.
 
23033900 KİŞİ VE 300 İŞ MAKİNESİ GÖREV YAPIYOR...
 
Heyelanın ardından çamur ve balçıkla kaplanan ilçede suların çekilmesiyle birlikte 900 kişi ve 300 iş makinesinden oluşan ekip, enkaz kaldırma ve temizlik çalışması yürütüyor. Kayan toprak kütleleri, çamur ve balçıkla kaplanan birçok bölgede yoğun bir çalışma sergileyen ekiplere bir destek de Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. 
 
BAŞKAN YILMAZ: “KENETLENEREK ACILARI EN AZA İNDİRECEĞİZ”
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde hizmet veren 2 iş makinesi ve 3 kamyonu afet bölgesine gönderirken, Başkan Enver Yılmaz bölge halkına “Yanınızdayız” mesajı verdi. Yaşanan afetin izlerini silmek için devlet ve millet olarak büyük çaba gösterildiğini söyleyen Başkan Yılmaz; “Vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bölge halkına da geçmiş olsun dileklerimizi yineliyoruz. Yoğun yağışla birlikte oluşan heyelanlar 8 kişinin hayatına mal oldu. Milletimiz geçmişte de olduğu gibi bu tür afetlerde birbirine yardım eli uzatarak ve kenetlenerek acıları en aza indirmeyi başarmıştır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de gönderdiğimiz ekiple birlikte bölgedeki kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 
 
Yaşanan afetle ilgili açıklama yapan yetkililer; “Metrekareye 255 kg yağış düştüğü ve hesaplamalara göre 500 yılda bir bu debinin olabileceği tahmin ediliyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.