Trafikte Tıkanma Günde 60 Bin Araç

Trafikte Tıkanma Günde 60 Bin Araç

; “Şehir trafiği çevre yolu açılmadığı müddetçe ne kadar tedbir alırsanız alın çözüme kavuşmayacaktır. Çevre yolunu, Başbakan Yardımcımız başta olmak üzere hükümetimizin desteği ile önümüzdeki yıl en geç temmuz ayında Melet Irmağı kenarından açma planımız


Günde 60 Bin Araç 

TRAFİKTE TARİHİ RAKAM: 60 BİN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ile Ordu ili sınırları içerisindeki karayolundan geçen araç sayısının günlük ortalama 60 bini geçtiğini açıkladı. Trafikte zaman zaman yaşanan sorunların bundan kaynaklı olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Karayolunda günlük ortalaması 22 bini bulan araç sayısı, geride kalan 7 günde tarihi bir rekor kırarak 60 binleri geçti ve trafikte yaşanan sorunlar bundan kaynaklıdır” dedi.  

TRAFİKTE TARİHİ ARAÇ SAYISINA ULAŞILDI

Normal şartlarda yıllık ortalaması 22 bin olan Giresun-Ordu-Samsun karayolundaki araç sayısı Kurban Bayramı ile 23-29 Eylül tarihleri arasında rekor bir trafik akışına sahip oldu. Özellikle Altınordu ilçe sınırları içerisinde yer alan karayolu güzergâhında trafiğin durma noktasına geldiği gözlemlenirken, Başkan Enver Yılmaz bu sorunun altında yatan sebebi kamuoyu ile paylaşarak, günlük araç sayısı hakkında bilgi verdi. TEDES projesinin de 15 Kasım’dan itibaren devreye gireceğini söyleyen Başkan Yılmaz; “TEDES sistemi halihazırda devreye sokulmadı. Bu sistem şu anda mevcut ışıkların üzerinde hiçbir işlem yapmıyor. Bu sistem, kasım ayının 15’inde devreye girecek ve iki konuda cezai işlem uygulayacaktır. Bu iki konu ise kırmızı ışık ihlali ve hız sınırıdır. Bunların haricinde ise sistem ceza uygulaması yapmayacaktır.  Bu sistemin ihalesini biz yapmadık, biz sedece bunun uygulayıcısıyız. Şu andaki trafik sistemi karayollarına tabidir, bize tabi değildir. Sistem devreye girdiğinde üzerimize düşeni yapacağız ve bunu da kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

ÇEVRE YOLU KURTULUŞ OLACAKTIR

Çevre yolu hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz; “Şehir trafiği çevre yolu açılmadığı müddetçe ne kadar tedbir alırsanız alın çözüme kavuşmayacaktır. Çevre yolunu, Başbakan Yardımcımız başta olmak üzere hükümetimizin desteği ile önümüzdeki yıl en geç temmuz ayında Melet Irmağı kenarından açma planımız var. Şu ana kadar 600 milyon lira para harcandı, 400 milyon liraya daha ihtiyaç var. Kıyaslama yaparsak havalimanı 300 milyon liraya mal olurken, çevre yolu ise 1 milyar liraya mal olacak. Havalimanının üç katı olan bir çevre yoluna kavuşacağız inşallah. Çevre yolu ile birlikte trafikte yaşanan sorunu da çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum