Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

“Seçim Güvenliği Toplantısı”na, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, AK Parti SKM Başkanı Halil Öz, CHP İl Başkanı Cemil Cebeci, MHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kılıçarslan, DSP İl Başkanı İmdat Cörüt, BTP İl Başkan Yard

 

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nin Ordu’da centilmenlik, huzur ve güven içinde geçmesi için siyasi parti il başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.
 
 
Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
 
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Valilik Makamında gerçekleştirilen “Seçim Güvenliği Toplantısı”na, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, AK Parti SKM Başkanı Halil Öz, CHP İl Başkanı Cemil Cebeci, MHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kılıçarslan, DSP İl Başkanı İmdat Cörüt, BTP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kahveci katıldı.
 
 
Vali Balkanlıoğlu, toplantıyı, Ordu’da seçimlerin centilmence, huzur ve güven ortamında geçmesi için siyasi partilerin yöneticileriyle karşılıklı görüş alış-verişinde bulunmak amacıyla düzenlediğini söyledi.
 
 
 
“Seçim ve Sandık Bir Ülke İçin En Büyük Nimettir”
 
Seçimlerin önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, “Seçim ve sandık, bir ilke için en büyük nimettir. Bundan mahrum olan ülkeler var. Demokrasiden yoksun olan ülkelerin halini, durumunu hepimiz görüyoruz. Çok şükür ki, Türkiye’de demokrasi var. Halk istediğini seçiyor ve işbaşına getiriyor. Seçimler, ülkemizin geleceği için de son derece önemli. Bu sebeple siyasi partilerimizin kendilerini özgürce ifade edebilmelerini, seçmenlerimizin ise hür iradeleriyle tercihlerini yapabilmelerini sağlamalıyız” dedi.
 
 
 
 “Seçimler, Ordu’da Demokratik Olgunluk İçinde Geçiyor”
 
Ordu’da seçimlerin, Türkiye’ye örnek olacak şekilde demokratik olgunluk içinde geçtiğine ve huzur içinde yapıldığına dikkat çeken “Ordu’da geçmiş yıllarda yapılan seçimlere baktığımızda, kayda değer bir sorun, sıkıntı veya olayın olmadığını görüyoruz. Bu sevindirici bir durum. Biz istiyoruz ki, diğer seçim dönemlerinde de olduğu gibi bu seçimde huzur içinde geçsin. Herkes kendini adil bir şekilde ifade edebilsin. Fakat, yine de her ihtimali göz önüne alarak, tedbirimizi almalıyız. İnşallah bu seçimde de bir sorun, sıkıntı veya olay yaşanmayacaktır” dedi.
 
 
 
“Herkes Kendini Özgürce İfade Edebilmeli”
 
Demokrasi yarışında siyasi partilerin ve adayların kendilerini rahatça, özgürce ifade edebilmeleri, seçmenlerin hiçbir baskı altında kalmadan hür iradeleriyle tercihlerini yaparak oylarını kullanabilmeleri, demokrasinin en temel kuralıdır. Hem siyasi partilerimizin, adayların ve seçmenlerin huzur ve güven ortamı içinde Anayasal ve demokratik haklarını özgürce kullanabilmelerini sağlamak gereken tüm tedbirleri aldık” diye konuştu.
 
 
 
“YSK’nın Belirlediği Yasaklara Uyulmalı”
 
Siyasi partilerin, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği yasaklara riayet ederek, propaganda çalışmalarını yürütmeleri gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Siyasi partilerimizin ve adayların, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği yasakları da göz önüne alarak, propaganda dönemi içinde çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde bayrak asmamaları, vatandaşlarımızın özel durumları da (hastalık, öğrenci gibi) dikkate alınmak suretiyle yüksek sesle yayın yapmamaları, centilmence bir tutum ve davranış içinde olmaları, halkın memnuniyetini ve takdirini alacaktır” şeklinde konuştu. 
 
Toplantı için Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür eden siyasi parti yöneticileri de, “Bizler parti yöneticileri olarak, seçim süresince sokakta hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Ordu küçük bir şehir olduğu için bizler bir birimizi iyi tanıyoruz. Çoğumuz arkadaşız, akrabayız, dostuz. Ordu’da seçimler büyük bir demokratik olgunluk içinde geçer. Ordu bu konuda Türkiye’nin sayılı illerinden birisidir. Örnek illerinden birisidir. Ordu’da demokrasi kültürü ve geleneği yerleşmiştir. İnşallah her yer Ordu gibi olur. Parti yöneticileri olarak, geçmiş seçimlerde gösterdiğimiz centilmenliği bu seçimde de göstereceğiz. Seçimin, partiler arasında tevazu ve hoşgörü içinde geçmesi için çaba sarf edeceğiz. Yasa ve Yüksek Seçim Kurulu kararları ile belirlenen yasaklara riayet etme konusunda hemfikiriz. Ayrıca, vatandaşları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle yayın ve propaganda yapılmaması yönünde çaba göstereceğiz” şeklinde konuştular.
 
 
 
 
Toplantıya katılan siyasi partilerin yöneticileriyle yapılan görüş alış-verişinde;
 
 
-Siyasi partilerin ve adayların birbirlerine saygı içinde centilmence bir propaganda dönemi ve seçim süreci yürütmeleri,
 
 
-YSK kararlarıyla belirlenen alanlar dışında, çevre ve görsel kirliliğe neden olacak şekilde afiş ve pankart asılmaması,
 
 
-Hasta, yaşlı, öğrencilerin durumu da dikkate alarak, insanları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik yayını ve propaganda yapılmaması,
 
 
-Hukuka aykırı durumların görülmesi veya tespit edilmesi halinde idari ve adli makamlara bildirilmesi,
 
-Trafiği tehlikeye düşürecek ve trafik sıkışıklığı yaşatacak uzun araç konvoyları yapılmaması,
 
 
 
-Güvenlik açısından risk ve tehlike oluşturması nedeniyle araç plakalarının kapatılmaması, 
 
  Konularında karar ve görüş birliğine varıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.