Bilgi Kirliliği İmiş: Hadi Ordan Bico!

Bilgi Kirliliği İmiş: Hadi Ordan Bico!

Sayın Gören cevap ver lütfen Bahçelerde geçen senenin en az Yüzde Elli üretim düşüklüğü varken,Fındık fiyatında 7.50 yada 8 TL den daha dip Fiyatta mı var yoksa !?Ekonomi de Arz ve Talep size ne ifade ediyorFiyatlar daha da mı düşecek yani !?


İFMİB Başkanı Gören:  Fındık fiyatlarında yanlış bilgilendirme üreticiye zarar verir...

Gören: "Fındık fiyatlarının piyasa şartlarında 8TL/KG, 10TL/KG, 13TL/KG, 15TL/KG veya 20TL/KG olabileceğine değinen Gören, “Piyasada olmayan veya gerçekdışı güncel fiyatların kamuoyuyla paylaşılmaması ve sürecin serbest piyasa koşullarına bırakılarak arz talep dengesine göre oluşması ticaretin temel kuralıdır. Spekülatif hareketler, ürünün tüketimine direkt negatif etki yaptığı gibi rakip üretici ülkelerin iştahını da kabartmaktadır".

 
Bilgi Kirliliği İmiş: Hadi Ordan Bico!
nevzat-serüven-masada-.jpg
 
Sayın Gören cevap ver lütfen, 
 
Bahçelerde geçen senenin en az Yüzde Elli  üretim düşüklüğü varken,
Fındık fiyatında 7.50 yada 8 TL den daha dip Fiyatta mı var yoksa !?
 
Ekonomi de Arz ve Talep size ne ifade ediyor
Fiyatlar daha da mı düşecek yani !?
 
Özetle Sayın Gören,
SİZ NASIL FINDIK ALMAMA
YADA AZ ALMAK  ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİPSENİZ,
BİZDE SATMAMA ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİBİZ...
 
                                                                             Nevzat AKATA- OKG

İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören'in Açıklamasını veriyoruz..

Bugünkü şartlarda fındık fiyatlarında spekülasyon yapılmamasının önemine dikkat çeken İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören, gerçek olmayan fiyatların gündeme taşınmasının Şubat 2016 – Temmuz 2016’da olduğu gibi sektörün tüm paydaşlarına zarar verebileceğini söyledi.
 
Gören, “Fiyat üzerinden politika yapmanın sakıncalarını geçmişte yaşadığımız tecrübelerle hepimiz gördük. Bu tarz spekülatif hareketlerin en başta üreticilere zarar verdiğine tanık olduk” dedi.
 
Fındık fiyatlarının piyasa şartlarında 8TL/KG, 10TL/KG, 13TL/KG, 15TL/KG veya 20TL/KG olabileceğine değinen Gören, “Piyasada olmayan veya gerçekdışı güncel fiyatların kamuoyuyla paylaşılmaması ve sürecin serbest piyasa koşullarına bırakılarak arz talep dengesine göre oluşması ticaretin temel kuralıdır. Spekülatif hareketler, ürünün tüketimine direkt negatif etki yaptığı gibi rakip üretici ülkelerin iştahını da kabartmaktadır. Dünya üretim ve tüketim miktarlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’nin katma değerde en önemli ürünleri arasında yer alan fındık hasadının başlamasıyla sürekli gündemden düşmeyen fiyat beklentileri yeniden spekülasyona konu oluyor. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören, “Fiyatlar serbest piyasa koşullarında her değerde oluşabilir. Ancak piyasada gerçekliği olmayan fiyatları deklare etmenin başta üreticiler olmak üzere tüm kesimlere zarar verebilir” dedi.
 
Bilgi kirliliği yaratacak ifadelerden kaçınmalı
 
Gören, “Bugünkü şartlarda spekülasyon yapmanın sakıncalarını daha önce de ifade etmiştik.
 
Fiyat üzerinden politika yapmanın sakıncalarını geçmişte yaşadığımız tecrübelerle herkes gördü. Fiyat spekülasyonuyla ‘popülizm’ canavarı tekrar diriltilmek isteniyor. Sektörümüzle ilgili söylemler ve açıklamalar dikkatle yapılmalı. Gerçek dışı, bilgi kirliliği yaratacak ifadelerden kaçınmalıyız” şeklinde konuştu.  
 
Sektörün ekip, ekipman ve donanımı ile dünya standartlarının üzerinde üretim yaptığını hatırlatan Gören, hiçbir ithal girdisi olmadan gerçekleştirilen net ihracat getirisi ile ülke ekonomisine döviz kazandırdıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:
 
“Biz sanayici ve ihracatçılar hakkında sosyal medyada gruplar oluşturan bazı kötü niyetli ve bilinçsiz kişiler ile bazı STK ve Meslek Kuruluşlarının yanlış ve yanıltıcı yazı ve yorumları karşısında dik durup ülkemize döviz kazandırmaya, 2023 hedefimizi zamanından önce gerçekleştirerek hedefimizi yükseltmeye odaklanacağız. Dolayısı ile hem ihracat miktarı, hem de ihracat değeri bazında artışlar göstererek başarılarımıza devam edeceğiz.”
 
Fındığı bir yatırım aracı olarak görenlerin, ticaretin doğası gereği sonuçta kar veya zarar edeceğini bilerek bu duruma razı olması ve şimdiden kabullenmesi gerektiğini belirten Gören, ihracatçı olarak sektörün uzun vadede sürdürülebilir fındık politikasının temel alınması gerektiğinin altını çizdi. Gören, sektörün tüm paydaşlarının hak ettiği kazancı elde edebilmesi için herkesin ortak akılla çalışmasının önemine değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.