Boztepeye Macera Parkı

Boztepeye Macera Parkı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce, ziyaretçi akınına uğrayan Boztepe'ye macera parkıyla bungalov evler yapılması için proje hazırlandı. Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı illerde adrenalin dolu ve eğlenceli zaman geçirmek


Boztepeye Macera Parkı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor. Altınordu ilçesi sınırlarında bulunan 530 rakımlı Boztepe'ye macera parkı ve 50 adet bungalov ev yapılması için proje çalışmaları başladı.

Başkan Enver Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığı 530 rakımlı Boztepe'ye adrenalin dolu ve eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için macera parkı ve 50 adet bungalov ev yapacaklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce, ziyaretçi akınına uğrayan Boztepe'ye macera parkıyla bungalov evler yapılması için proje hazırlandı. Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı illerde adrenalin dolu ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen macera parkının Ordu'ya da kurulması için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

TAMAMEN ÇEVRE DOSTU BİR PROJE

Yaklaşık 90 dönümlük bir alanda uygulanacak projeyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Boztepe'ye uygulayacağımız peyzaj projesi içerisinde farklı bir aktivasyon olması amacıyla ağaçları hem aktif hale getirmek hem de korumak için macera park adı altında proje çalışması başlattık. Projeden çocuklarımız ve gençlerimiz, tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hizmet alabilecek. Boztepe özel orman alanını şahıslardan satın almak suretiyle Büyükşehir mülkiyetine geçirmiştik. Burada bulunan ağaçlar da Orman Bölge Genel Müdürlüğü tarafından tescilli. Hazırladığımız, ihale aşamasına getirdiğimiz ve ağaçların üzerinde doğal dokuyu koruyan macera parkı projemizle buradaki ağaçları aktif hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

HER YAŞA UYGUN MACERA DOLU AKTİVİTELER VAR 

Macera parkın yanı sıra 50 adet bungalov ev yapacaklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Boztepe'yi misyonuna uygun bir şekilde, Türkiye'nin turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Boztepe, özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen en gözde turistik yerlerimizden biri. Macera parkında küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler yer alacak. Zipline ile ağaçtan ağaca kanatsız uçarak, ağaçlar üzerinde dolaşarak zaman geçirmek mümkün olacak. Şehir manzarası eşliğinde bol adrenalin yaşanacak olan Boztepe, teleferiği ve yamaç paraşütüyle daha da rağbet görecek. Parkta doğaya ve ağaç gövdelerine zarar vermeden kullanıma uygun ağaçlar üzerine sabit direkler ya da çelik konstrüksiyonlarla platform sabitlenecek. İçinde tırmanma duvarı, atlama platformu, zipline gibi aktiviteler yer alacak" diyerek sözlerini tamam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.