Sağlıkçılar 7/24 Hazırlıklılar

Sağlıkçılar 7/24 Hazırlıklılar

Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı ilke edinen sağlık çalışanları, yaşam hakkının kutsallığını savunarak, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini yerine getirmenin gayreti içerisinde. Yurdun her köşesinde yaşanan bu ve buna benzer olaylar sağlı

 Sağlık çalışanları 7/24 görev başında

23673Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı ilke edinen sağlık çalışanları, yaşam hakkının kutsallığını savunarak, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini yerine getirmenin gayreti içerisindeler.

Yurdun her köşesinde yaşanan bu ve buna benzer olaylar sağlık çalışanları için aslında sıradan şeyler. Fakat çoğumuz onların bu fedakarlıklarının farkında bile değiliz.

 

Yer Ordu Devlet Hastanesi, saat gece yarısı 03:00

 

Ordu Devlet Hastanesine aynı anda gelen ve acil ameliyatlarına karar verilen bıçaklanma, trafik kazası ve kalp damar cerrahisi hastaları için sağlık çalışanları tarafından yoğun bir gayret gösterildi. Ameliyathanede sadece 6 personel nöbetçi olması dolayısıyla üç vakanın da durumunun aciliyetinden dolayı personel ihtiyacı oluşmuş ve nöbeti olmayan diğer sağlık çalışanları telefonla aranarak acil olarak hastaneye çağırıldılar. Çağrı üzerine fedakar 20 sağlık çalışanları hiçbir karşılık beklemeden evlerinden koşa koşa hastaneye geldi. Acil olarak ameliyata giren sağlık çalışanları ameliyatların başarıyla gerçekleştirilmesini sağladılar.

 

Sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu fedakar çalışmanın değerinin paha biçilemez olduğunu belirten Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı ve aynı zamanda Genel Sekreter Vekilliği görevini yürüten Uzm.Dr.Kubilay Vural: “Sağlık çalışanları olarak 7 gün 24 zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışmanın gayreti içerisindeyiz.

Ordu Devlet Hastanemizde gece aynı anda birden fazla önemli ameliyat ihtiyacı duyulan hastalarımız için çalışanlarımız çok kısa bir süre içerisinde organize olarak ameliyatların başarıyla gerçekleşmesini sağladılar.

Hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaç duyulduğunda hastaneye koşan arkadaşlarımızınbazısı nöbetten çıkan bazısı da ailesi ile vakit geçiren çalışanlarımızdır.

Bu arkadaşlarımızın hakkı ne parayla nede başka bir şeyle ödenmez. 

Ben de bir hekim olarak böylesi fedakarlık gerektiren sağlık ordusunun bir üyesi olmaktan her zaman büyük bir onur ve gurur duyuyorum.

Bu arkadaşlarımız nezdinde sağlık çalışanlarımızı bu özveri ve fedakarlıkları dolayısıyla kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.