Topçam Barajında Üretim Başladı

Topçam Barajında Üretim Başladı

Mesudiye Topçam Mahallesi’nden geçen Melet Irmağı üzerinde inşa edilen kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve 122 metre yüksekliğindeki Topçam Barajı’nda 133 milyon metreküp su depolanırken hidroelektrik ünitelerinden de yılda 198,5 milyon kiloWatt.saat ene


ORDU TOPÇAM BARAJI VE HES’TE ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANDI…23756

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ordu’da inşa ettiği Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES) enerji üretimine başladı.
 
Topçam Barajı’nda inşa edilen 3 üniteli hidroelektrik santralinden deneme safhası tamamlanan 
1. ünitede elektrik üretilmeye başlandı. Deneme safhaları devam eden diğer 2 ünitede ise önümüzdeki ay elektrik üretimine başlanacak.
 
Mesudiye Topçam Mahallesi’nden geçen Melet Irmağı üzerinde inşa edilen kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve 122 metre yüksekliğindeki Topçam Barajı’nda 133 milyon metreküp su depolanırken hidroelektrik ünitelerinden de yılda 198,5 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecek.
 
Milli Ekonomiye Yılda 60 Milyon TL Katkı
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tesisin 400 milyon TL’ye mal edildiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Tesisteki hidroelektrik santralin ilk ünitesinde enerji üretimine başladık ve 6 günde 2 milyon 770 bin kiloWatt.saat enerji ürettik. Diğer iki üniteyi de önümüzdeki ay devreye alacağız. Böylece yılda 198,5 milyon kiloWatt.saat enerji üreterek milli ekonomiye yılda 60 milyon TL katkı sağlayacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.