Tevfik Karabulut Yazdı

Tevfik Karabulut Yazdı

TESPİT 5 : Ne acıdır ki ülkeyi uzun yıllardır yönetenler Türkiye'ye ve İslam dünyasına yönelik dini görünümlü küresel saldırıyı fark edememiş ve bu tehdide karşı ciddi hiç bir tedbir almamışlardır. Bu açıdan herkes şapkasını önüne koyup bir muhasebe yapm


GÜNE BİR KAÇ SÖZ  VEYA 15 TEMMUZ  FETÖ VS.

TESPİT 1  :Merkezinde Fetullah Gülen'in (Yeni adıyla FETÖ) bulunduğu hain 15 Temmuz kalkışması Türkiye'ye yönelik çok net bir dış yapım projedir. Arkasında dost bildiklerimiz, müttefik zannettiklerimiz vardır. 
 
TESPİT 2 :Meseleye yalnızca iktidar veya muhalefet penceresinden bakıp bu gelişmelerden siyasal rant sağlama hesabına girmek bu küresel saldırı karşısında düşülecek en büyük hatadır. Saldırı yalnızca iktidara değil Türkiye'ye yöneliktir. O halde saldırıya karşı savunmada topyekun yapılmalıdır. Onun için iktidar da muhalefet de sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundadır. Maalesef bu konuda yeterli özenin gösterilmediğini üzüntü ile görmekteyiz.
 
TESPİT 3  :FETÖ ile mücadele hukuk içerisinde yapılmalı FETÖ ile mücadele adı altında keyfi, yeni mağduriyetler yaratıcı yapılan mücadeleye toplumsal desteği azaltıcı ve mücadeleyi amacından saptırıcı tasarruflardan kaçınılmalıdır. Bilinmelidir ki bu durum mücadeleyi hedefine ulaştırmayacağı gibi tam tersine yeni sıkıntı alanları oluşmasına yol açacaktır. Çünkü Türkiye ve bölgeye yönelik küresel tehdit de hesaplar da sürmektedir.
 
TESPİT 4 :Fetullah Gülen merkezli yapı dini görünümlü bir örgüttür. DİNİ GÖRÜNÜMLÜ  VEYA DİNİ SÖYLEMLER KULLANAN ÖRGÜT VEYA YAPILARA KARŞI MÜCADELE YALNIZCA  İDARİ VEYA HUKUKİ-CEZAİ TEDBİRLER İLE BAŞARILI  OLAMAZ. BU MÜCADELENİN OLMAZSA OLMAZI  SAĞLIKLI VE DOĞRU DİNİ SÖYLEMLER VE TAVIRLARLA KARŞILK VERMEKTİR. DİNİN VE DİNİ DEĞERLERİN YOZLAŞTIRILIP İSTİSMARINA DAYALI BU YAPILARA KARŞI DOĞRU DİNİ SÖYLEMLERİ ÖNE ÇIKARAN BİR MÜCADELE MUTLAK ŞARTTIR. BUNUN OLMAZSA OLMAZI DA CEMAATLER VE TARİKATLAR MERKEZLİ  SORUNLU PARÇALI DİNİ ANLAYIŞLAR YERİNE TEVHİT  MERKEZLİ AKLI VE BİLİMİ ÖNCELEYEN GERÇEK İSLAM ANLAYIŞINI TOPLUMA EGEMEN  KILMAKTIR. NE ACIDIR Kİ BU KONUDA CİDDİ BİR ŞEYLER YAPILDIĞINI SÖYLEYEBİLMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. BU YAPILMAZSA  FETÖ GİDER  BİR BAŞKKASI GELİR. ZİRA ABD VE KÜRESEL MÜTTEFİKLERİ TÜRKİYE VE İSLAM DÜNYASINDA ARTIK BU YUMUŞAK KARNI KULLANMAKTADIRLAR.
 
TESPİT 5 : Ne acıdır ki ülkeyi uzun yıllardır yönetenler Türkiye'ye ve İslam dünyasına yönelik  dini görünümlü küresel saldırıyı fark edememiş ve bu tehdide karşı ciddi hiç bir tedbir almamışlardır. Bu açıdan herkes şapkasını önüne koyup bir muhasebe yapmalıdır. 
 
TESPİT 6 :Fetö'nün güçlü bir siyasal ayağı olmadan bu duruma ulaşması mümkün değildir. Bu bakımdan ucu nereye dayanırsa dayansın hangi siyasal partiye uzanırsa uzansın bu yapının siyasal ayağı üzerine mutlaka gidilip gereği yapılmalıdır. Bu yapılmadığı sürece bu mücadelenin inandırıcılığı sorunlu olacaktır.
 
TESPİT 7 :Her işte bir hayır vardır denir ya. UMARIM 15 TEMMUZ  TECRÜBESİ GÖZÜMÜZÜ AÇMIŞTIR. UMARIM AYNI HATALAR ARTARAK DEVAM ETMEZ.
 
VE SON SÖZ :BU GÜN BİRİNCİ YILINI YAŞADIĞIMIZ HAİN KALKIŞMANIN BÜTÜN FAİLLERİNİ LANETLE ANIYOR.BU KALKIŞMAYA KAHRAMANCA KARŞI KOYAN  MİLYONLARIN DESTANSI DİRENİŞİNİ SAYGIYLA ANIYORUM.ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLLARIMI SUNUYORUM.
YAŞASIN TÜRKİYE YAŞASIN DEMOKRASİ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum