Güler: Atatürk'ün Orduya Gelişini Kutluyorum

Güler: Atatürk'ün Orduya Gelişini Kutluyorum

Güler: Atatürk'ün Orduya Gelişini Kutluyorum

UĞRUNA BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK

BU EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

24158

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu ilini ziyaretine de vurgu yapan Başkan Güler “19 Eylül’ün bizim için iki anlamı var. Birincisi Gaziler Günü, diğeri ise Atatürk’ün ilimizi ziyareti. Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret ve fedakarlık örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır” dedi.

 

Başkan Güler mesajında, ebediyete intikal etmiş tüm gazileri rahmetle, hayatta olan gazileri de minnet ve şükranla andıklarını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

 

19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisince Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” unvanı tevdi edilmiştir.

 

Türk milletinin şanlı geçmişinde binlerce şehidi ve gazisi vardır. Her biri vatanı için bedenini siper etmiş, şehit olmuş, yaralanmış ama davasından ödün vermemiştir. Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş olan askerimiz, polisimiz, farklı mesleklerdeki kamu görevlilerimiz ve bu uğurda can veren vatandaşlarımız milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur.

 

Şehit ve gazilerimizin gösterdiği fedakârlıklar sayesinde bugün huzur içinde yaşıyor, geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz. Bizler, bir ve beraber olduğumuz müddetçe hiç kimsenin bu ülkeyi ve bu milleti bölmeye gücü hiçbir zaman yetmeyecektir.

 

Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Bu nedenledir ki şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz, vatanımızın bizlere yüce bir emanetidir.

 

19 Eylül’ün Ordu ili için ayrı bir önemi vardır. Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyareti Ordu'muza onur vermiş, o günkü konuşmasında, “Muhterem Ordu Ahalisi, hakkımda gösterdiğiniz samimi tezahürat bende pek derin hissiyat bıraktı. Maalesef ciddi bir sebep aranızda fazla kalmama mani oluyor. Bunun için müteessirim. Fakat vaat ediyorum; ilk fırsatta aranızda daha fazla kalmakla bu teessürü izale edeceğim. Gönül arzu ederdi ki burada günlerce kalayım ve sevimli köylerinizi temaşa ile zevk alayım. Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etme hakkına maliktir” demiştir. Bu övgü tam 96 yıldır Ordulu hemşerilerimiz için bir gurur kaynağı olmuş ve olmaya da devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, istiklal ve hürriyet için düşmana karşı koymuş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.