EMEP: “Suç işleyenlere göz yumuluyor.”

EMEP: “Suç işleyenlere göz yumuluyor.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz Ordu’daki ekolojik yıkımların olağanlaştırıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Karadeniz Bölgesinin özellikle de Ordu’nun sahiliyle, yaylasıyla övünülüyor. Ancak her gün bu güzelliklere, doğal yaşama hançer sa

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu’da çevreyi kirleten, keyfi çalışma yapanlara karşı yaptırım uygulanmadığını iddia ederek, “Çevreye verilen zararlar seyrediliyor” dedi.

EMEP: “Suç işleyenlere göz yumuluyor.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz Ordu’daki ekolojik yıkımların olağanlaştırıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

Karadeniz Bölgesinin özellikle de Ordu’nun sahiliyle, yaylasıyla övünülüyor.

Ancak her gün bu güzelliklere, doğal yaşama hançer saplanıyor.

Yerel ve genel yönetimler günlük politikalarla uğraşırken doğa ve yaşam alanları yok ediliyor.

24192

 

Suçlar görmezlikten geliniyor 

 

Poyraz açıklamasını sürdürerek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Yason Burnu’nda bir projeyi uygulamak istedi. Tepkiler sonucu çalışma durdu. Ancak SİT ve arkeolojik alana verilen zarar nedeniyle kimseye hesap sorulmadı. Yine Ordu Büyükşehir Belediyesi deniz dolgusu yaptı, mahkeme kararıyla yasadışı bir dolgu olduğu kanıtlandı, hesap sorulmadı. Yani makamını kötüye kullananlara hesap sorulmuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi para vererek proje çizdiriyor, sonra iptal ediyor. Parayı boşa harcayanlar hakkında soruşturma yapılmıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Çamlık için imar değişikliği çalışması var. Şu an askıda. Değişiklik yasalaşmadan Ünye Çamlık’ta gece, yangından mal kaçırırcasına beton dökülüyor, hesap soran, soruşturma açan yok.

 

Maden şirketine dokunamıyorlar

 

Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket, toprakları ÇED raporuna aykırı olarak yola, ormana döküyor. Ses çıkaran yok. Maden; suları, toprağı kirletiyor; halk isyan ediyor yetkililerde ses yok. Fatsa’daki maden sahası büyütülüyor, yeni maden sahaları ihale ediliyor. Yetkililer turizm ve tarım alanında gelişmeden söz ediyor. Maden alanlarının büyümesi ile turizm ve tarım yan yana olmayacağını kendileri de biliyor. Ama bu tür açıklamalarla halkı oyalamaya çalışılıyorlar.

 

Dere kirliliği devam ediyor

 

Başta Melet Irmağı olmak üzere tüm dere ve ırmaklar kirletiliyor, denetlenmiyor. Melet Irmağı maden işletmeleri nedeniyle kirleniyor. Organize sanayinin kirli suları MeletIrmağı’na bırakılıyor, denetleyen yok. Ya da denetlendiği, önlem alındığına yönelik açıklama yok. Civil Deresi’nde zaman zaman akıtılan kirli sular var, durdurulamıyor. Korgan’da belediye kanalizasyonu ve peynir fabrikası yağışlı havalarla kirli suları dereye bırakıyor, Çiftlik halkı isyan ediyor. Suç işlenmeye devam ediliyor.

 Fatsa, Ünye derelerinde de durum aynı. Çaybaşı İlküvez’de çöp tesisinin olumsuz etkileri devam ediyor. Kirlilik devam ediyor.

 

Gerçekler gizlenemez

 

Tüm bunun gibi olumsuzluklar görmezden gelinerek gizlenemez. Israrla gerçeklerin görülmesi için çalışacağız. Ülkenin her tarafı kirletiliyor, talan ediliyor. Buna izin verilmeyecek. Emek Partisi olarak tepkimizi, gerçekleri söyleyerek teşhirimizi sürdüreceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.