EMEP: “Esnafa ve işçilere maddi destek gerekiyor.”

EMEP: “Esnafa ve işçilere maddi destek gerekiyor.”

Özellikle küçük esnafların mağdur edildiğini belirten Kaya, “Çay ocağı, cafe, lokanta vb. işyerleri açık ama oturmak yasak. Bu işyerlerinin iş yapma olanağı yok. Bu, bilindiği halde esnafa ve buralarda çalışan işçilere maddi destek konuşulmuyor. Bu durumd

EMEP: “Esnafa ve işçilere maddi destek gerekiyor.”

Koronavirüs salgına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “İş yapma olanağı ortadan kalkan esnaf ve işçiler cezalandırılıyor.” dedi.

Sokağa çıkma yasağının yetersiz olduğunu vurgulayan Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Kaya, “İktidar; sağlık örgütlerinin ve halk sağlığı uzmanlarının “kapanma” uyarını dikkate almıyor. Sözde önlemler alıyor. Bu önlemlerle salgın önlemenin olanağı yok. Cumartesi, pazar günleri sokağa çıkılmaması gereken saatlerde çıkma izni var. İktidar göstermelik önlemlerle yetiniyor. Halkın sağlığı önemsenmiyor.” dedi.

 

Esnaf ve işçi mağdur

 

Özellikle küçük esnafların mağdur edildiğini belirten Kaya, “Çay ocağı, cafe, lokanta vb. işyerleri açık ama oturmak yasak. Bu işyerlerinin iş yapma olanağı yok. Bu, bilindiği halde esnafa ve buralarda çalışan işçilere maddi destek konuşulmuyor. Bu durumda küçük esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak, işçiler işsiz kalacak. İktidarın görevi esnafı ve işçileri mağdur etmemektir. Ancak iktidar patronların büyük sermaye gruplarına destek olurken küçük esnafları ve işçileri görmüyor.” diyerek tepki gösterdi.

 

Talepler dillendirilmeli

 

AKP İktidarının halkın gereksinimlerini görmezden geldiğini vurgulayan Kaya, “AKP İktidarı, kimden yana olduğunu belli etti. Ancak, sorunu yaşayan esnaf ve işçiler de taleplerini dillendirerek seslerini yükseltmelidir. Esnaf Odaları, sendikalar iktidarı zorlamalıdır. Esnafa destek olunmazsa iflas ederler. İşçiler işsiz kalır. Salgına yönelik uygulanan politikalar iktidarın niteliğini de ortaya çıkardı. Artık eşitlikçi, demokratik bir yönetim biçimi için birlikte verilecek mücadele önemli. Tek adam, tek parti yönetiminin sonuçlarını yaşıyoruz. Artık bıçak kemiği de delip geçecek. AKP iktidarı halkı değil, sermaye gruplarını koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.