Güler: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Güler: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Güler: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Güler: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mehmet Hilmi Güler 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü yayınladığı bir mesajla kutladı.

24305

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Güler mesajında teknolojinin gelişmesiyle birlikte her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olmasının, basını daha da sorumlu hale getirdiğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte basın mensupları yeni ve farklı birçok mesleki değişime tanıklık etmekte, yaşanan süreç internet ve tv gazeteciliği gibi farklı yeteneklerin birlikte kullanılmasını da gerekli hale getirmektedir. Bütün bu değişime rağmen gazeteciliğin meslek ilkeleri ve değerleri ise asla değişmemiştir.  

 

İletişim teknolojilerinin bireysel kullanım oranındaki hızlı artışı, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyayı da günlük hayatımızın içerisine dâhil etmiştir. Bu açıdan her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olması, basını daha da sorumlu hale getirmektedir.

 

Ülkemizin her köşesinde özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız; vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma konusundaki misyonunu, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirerek, düşünce hürriyeti ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuştur.

Yaşadıkları kentin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön veren gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ülkemizin gelişmesi açısından da son derece önemlidir.

Geride kalan görev sürecimiz içerisinde ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına dönük yürüttüğümüz tüm projelerimizin halkımıza tanıtımında değerli besin mensubu arkadaşlarımızın katkısı büyüktür. Olumlu eleştirilerinin yanı sıra eksik gördükleri konular hakkında ki yorumları da bizler için her zaman önemsenecek değerli fikirler olarak yer almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için sorumluluk bilinci içerisinde fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.