Tören 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramını kutladı

Tören 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramını kutladı

Tören 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramını kutladı

Tören, 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramını kutladı

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 10 Ocak "çalışan gazeteciler bayramı" münasebetiyle yayınladığı mesajda "Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun" dedi

24308

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı;
"Özgür ve çok sesli bir medya ortamı, demokratik ve şeffaf sistemlerin gerek şartıdır. Özellikle günümüzün hızla küreselleşen dünyasında; kitle iletişiminin önemi daha da artmıştır. Basın; milletimizin, insanımızın şehrimizin Ordumuzun ortak sesi ve kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Bu temsil, hiç şüphesiz ‘fikirlerin serbestçe söylenip yazılmasıyla’ anlam bulur.
Gazetecilik zor bir meslek. Zaman mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinizden, ailenizden çalan, yeri geldiğinde hayatınızı ortaya koyduğunuz meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir.
Günümüzde bilgiye, habere ulaşmak ne kadar kolaylaşsa da mesleği gazetecilik olan, araştıran, sorgulayan, zor şartlar altında özveri ve gayretle toplumun doğru, güvenilir ve tarafsız bir biçimde haber alması için çalışan, bu işe gönül vermiş tüm gazeteci dostlarımızın, emekçilerimizin günü kutlu olsun.
Bu özveri hem ülkemizin demokrasisine katkı sağlamakta hem de insanımızın her şart altında bilgi edinmesine imkân sunmaktadır.
Toplumsal gelişmemizde, şehir demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde böylesine hayati bir sorumluluk üstlenen değerli Basın mensubu arkadaşlarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmeleri en büyük arzumuzdur.
Pandemi şartlarında yine görevini büyük bir sorumlulukla yerine getiren gazeteci emekçilerimize müteşekkiriz.
İçinde bulunduğumuz küresel sorun olan koronavirüs ile mücadele döneminde kendi sağlıklarını hiçe sayarak vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek için canla başla çalışan tüm gazetecilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin gelişimi ve daha güzel yarınlara ulaşması noktasında birlikte yürüdüğümüz Altınordu’muzun değerli basın mensupları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum."
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.