Tören: Rahmet, Minnet ve Saygıyla  Anıyoruz

Tören: Rahmet, Minnet ve Saygıyla Anıyoruz

Altın Ordu belediye başkanı Aşkın Tören Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yılında yayınladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yılında rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz"dedi

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Mustafa Kemal Atatürk'ün  vefatının 83. yılında yayınladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yılında rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz"dedi

24478

 

BAŞKAN TÖREN’DEN 10 KASIM MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 83’üncü yılında rahmetle, minnetle yad ediyorum.” dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti ilelebet yaşatacaklarını belirten Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Önderlik ettiği İstiklal mücadelemiz ile Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan milletimizin önünde yeni bir ufuk açan, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin en önemli değerlerinden biridir.

Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ü tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır.

Atatürk’ü anmak demek onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için her zaman bilinçli olmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir. Bu doğrultuda, aziz milletimiz 15 Temmuz’da hainlere fırsat vermeyerek Ata’mızın mirası cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmış, istikbali ve istiklalimizi korumuştur. 

Büyük önder Gazi'yi anlamalı, milli irade aşığı bir şahsiyet bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalı, yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan meşaleyi yeni nesillere emanet etmeliyiz.

Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız.

Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatmak ve Cumhuriyet'i bize emanet eden kahraman ecdadımıza layık olmak için her alanda durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin genç ve modern şehri Altınordu’muzda bu kutlu hedefe katkı vermeye inançla azimle devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.