Tören; 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun

Tören; 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü kutlu olsun

“Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medya demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu süreçte demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazetecilerimiz toplum için önemli bir görevi yer

24506

BAŞKAN TÖREN’DEN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Özgür ve çok sesli bir medya ortamının demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilmez şartı olduğunu belirten Başkan Tören, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medya demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Bu süreçte demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazetecilerimiz toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedirler. 

Özellikle günümüzün hızla küreselleşen dünyasında; kitle iletişiminin önemi daha da artmıştır. Basın; milletimizin, insanımızın şehrimizin Ordumuzun ortak sesi ve kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Bu temsil, hiç şüphesiz ‘fikirlerin serbestçe söylenip yazılmasıyla’ anlam bulmaktadır. 

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkanların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati önemdedir. Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. 

Toplumsal gelişmemizde, şehir demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde böylesine hayati bir sorumluluk üstlenen değerli Basın mensubu arkadaşlarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmeleri en büyük arzumuzdur.

Gazetecilik zor bir meslek. Zaman mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinizden, ailenizden çalan, yeri geldiğinde hayatınızı ortaya koyduğunuz meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir.

Her koşul ve şartta tüm zorluklara göğüs gererek vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek için canla başla çalışan tüm basın mensuplarına ve gazete emekçilerine müteşekkiriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin gelişimi ve daha güzel yarınlara ulaşması noktasında birlikte yürüdüğümüz Altınordu’muzun değerli basın mensupları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal eden basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.  

Bu düşüncelerle tüm basın çalışanlarına başarılar temenni ediyor, kendilerini en kalbi duygularla selamlıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.