2021 YILINDA RAKAMLARLA OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2021 YILINDA RAKAMLARLA OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile 19 ilçede alt yapıdan üst yapıya birçok projeyi hayata geçiren OSKİ, gerçekleştirdiği yatırımlarla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırırken, diğer yandan modern alt ve üst yapının tem

2021 YILINDA RAKAMLARLA OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), 2021 yılında yapmış olduğu çalışmalar ile Ordu’yu şantiye alanına çevirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile 19 ilçede alt yapıdan üst yapıya birçok projeyi hayata geçiren OSKİ, gerçekleştirdiği yatırımlarla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırırken, diğer yandan modern alt ve üst yapının temellerini atarak verimli bir yılı geride bıraktı.
24509
ORDU ŞANTİYE ALANINA ÇEVİRİLDİ
19 ilçenin tamamında içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını en aza indirmeyi hedefleyen OSKİ Genel Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde 479.465 metre içme suyu hattı ve 54.467 metre kanalizasyon hattı yaparak vatandaşların hizmetine sundu. İçme suyu miktarının ve rezerv alanlarının artırılması için başlatılan çalışmalarda 30 adet sondaj kuyusu ile 15 adet su alma yapısı ve gölet inşası gerçekleştirerek olası kuraklık için erkenden tedbirleri aldı.
ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ
2021 yılı içerisinde yoğun bir dönem geçiren OSKİ Genel Müdürlüğü meydana gelen arızalara 7/24 anında müdahalelerde bulunarak vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirdi. OSKİ 2021 yılı içerisinde toplamda 40.284 adet içme suyu arızası ile 3.223 adet kanalizasyon arızasına müdahale ederek vatandaşların sorunlarına çözüm buldu.
ESKİYEN SAYAÇLAR DEĞİŞTİRİLDİ
2021 yılında abone çalışmalarına hız veren OSKİ, 32.422 adet yeni abone kaydı gerçekleştirirken yine aynı dönem içerisinde 37.957 adet sayaç değişimi ve montajı yaparak yoğun bir yılı geride bıraktı. 
İÇME VE ATIK SULAR SÜREKLİ DENETİM ALTINDA TUTULDU
Vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunmak için 7/24 yoğun tempoda çalışmalar gerçekleştiren OSKİ Genel Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde içme suyu ve atık sulardan sürekli olarak numuneler alarak suyun kontrolünü sağlayan çalışmalara imza attı. Yine bu dönemde 72.577 adet numune alarak gerekli analizler yapılmış ve sonuçları ilgili birimler aracılığı ile açıklanmıştır. 
KAYIP KAÇAKLA YOĞUN BİR MÜCADELE VERİLDİ
2021 yılı içerisinde içme suyu hatlarında oluşan kayıp kaçaklara karşı yoğun çalışma gerçekleştiren OSKİ, bu alanda oluşturduğu özel ekip ile birçok kayıp kaçaklara müdahale etti. Özel olarak oluşturulan kayıp kaçak ekibi, 600 km’lik içme suyu hattında denetim gerçekleştirerek bu alanda yine bir rekora imza attı. 2021 yılında yapılan kontrollerde yüzeye çıkmayan, ancak su kaçağı olan 540 adet ana hat sızıntısı ile 340 abone bağlantıları tespit edilmiş olup, anında müdahale edilerek gerekli onarım çalışmaları yapılmış ve toplamda 6 buçuk milyon ton su israfı önlenmiştir.
DEPOLARIN BAKIM VE ONARIMI YAPILDI
OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara düzenli su iletilmesini sağlayan depolara düzenli bakım ve onarım çalışması ara vermeden yapılmaya devam ediliyor. 2021 yılı içerisinde; 413 adet depoda sızdırmazlık, bakım ve onarım çalışmaları yapılarak su kaybının da önüne geçilmiş olundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.