Tören: Regaip kandiliniz kutlu olsun

Tören: Regaip kandiliniz kutlu olsun

Altınordu Belediye başkanı Aşkın Tören Regaip kandili mesajı yayınladı

Altınordu Belediye başkanı Aşkın Tören Regaip kandili mesajı yayınladı

24516

 

BAŞKAN TÖREN’DEN ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MESAJI

 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İslam âleminde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan rahmet, bereket iklimi üç ayları ve idrak edeceğimiz Regaib Kandilini tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diledi. 

İslam alemi için bereketli bir iklime girildiğine dikkat çeken Başkan Tören mesajında şunları kaydetti: 

“Üç ayların bereketli iklimine bir kez daha kavuşmuş olmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarından müteşekkildir. Recep ayında, Regaib ve Miraç, Şaban ayında Berat, Ramazan ayında ise; bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin ikramları saklıdır. 

Bu geceler üç ayların manevi atmosferinin bereketli, hikmetli ve ilahi rahmetin fazla olduğu gecelerdir.

İşte, Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece böyle bir manevi iklimin ilk gecesine, mübarek Regaib gecesine kavuşuyoruz. Regaib; değerli bir hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey anlamını taşır. Cenab-ı Hakk’ın, ihsanını ve bağışlayıcılığını diğer zamanlardan daha çok tecelli edeceğine ve samimiyetle Rabbime yönelenlerin affedilmelerinin umulduğu mübarek bir gecedir.

Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. 

Biz de bu duadan nasiplenerek bütün İslâm âlemi için: “Allah’ım! Kıymetli hemşerilerimize, aziz milletimize ve bütün Müslüman kardeşlerimize Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizlere rahmetinden hissemize düşeni aldığımız on bir aydan hayırlı Ramazan ayına hayırla kavuşmayı nasip eyle” diye dua ediyoruz.

Yüce yaratan Regaib gecesi hürmetine Allah ve Resulünü bize unutturan ve uzaklaşmamıza sebep olan her türlü kötü duygu ve düşünceden arınmayı nasip etsin. Birbirimize sevgiyle, dostça yaklaşarak, iyilikle, güzellikle muamele etmeyi bahşetsin. 

Şu anda dünyanın dört bir yanında dökülen mazlumun kanına karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya vesile kılsın.  

Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatalım. 

Rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kucaklamasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden her türlü terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni yürekten gelen duygularımla tebrik ediyorum. 

Türk milletinin ve İslam aleminin bir arada olduğunda her türlü zorluğun üstesinden geleceğini bilerek, Rabbimizin huzurunda buluşarak gelecek güzel günlerin duasında buluşmayı dilerim. Dualarımız sizlerle, dualarınızdan esirgemeyin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.