Güler: Miraç Kandili Mesajı

Güler: Miraç Kandili Mesajı

başta Ordulu hemşehrilerimiz ve aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah

Güler: Miraç Kandili Mesajı

Ordu Büyükşehir Belediye başkanı doktor Mehmet hilmi güler miraç kandilinizin güzel bir mesaj yayınlayarak tüm İslam âleminin miraç kandilini kutladı

24529

BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Alemi’nin kandilini tebrik etti.

Miraç Kandili’nin, üç ayların feyz ve bereket kapılarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. 

Bu bağlamda üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.     

Miraç; Peygamber Efendimizin (s.a.vönce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, ardından Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur.

Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir.

Bugün bizlere düşen, miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Böylesine mukaddes bir gecenin; millet olarak, ülke olarak kenetlenmeye, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya, aydınlık yarınlara el ele, kol kola ve omuz omuza hep birlikte yürümeye vesile olması, en büyük arzumuz ve niyazımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ordulu hemşehrilerimiz ve aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.