BAŞKAN TÖREN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN TÖREN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Bizler, yüce Allah'a hamd ile başladığımız her sözümüzü ve duamızı ona salat ve selam ile sürdürürüz. Şahsi hayatımızdan beşeri ilişkilerimize, evlerimizden mabetlerimize kadar hayatımızın her sayfasına onun nübüvvet ışığı yansır. Peygamber Efendimize duy

24679

BAŞKAN TÖREN’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI 

 
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
 
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin tüm islam alemi ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Aşkın Tören mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"Rahmet, şefkat, merhamet timsali Hak ve hakikatin tebliğcisi, sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşriflerinin müjdesi olan bir Mevlid Kandili’ne daha hep birlikte ulaşmanın huzuru ve bahtiyarlığı içerisindeyiz. 
 
Birbirimizi sevmeyi ve imanı; kardeşliğin birliğin beraberliğin ve toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber efendimiz, insanı insan yapan bütün üstün ahlâkî erdemlerin şahsında toplandığı kutlu bir elçidir.
 
Bizler, yüce Allah'a hamd ile başladığımız her sözümüzü ve duamızı ona salat ve selam ile sürdürürüz. Şahsi hayatımızdan beşeri ilişkilerimize, evlerimizden mabetlerimize kadar hayatımızın her sayfasına onun nübüvvet ışığı yansır. Peygamber Efendimize duyduğumuz derin muhabbetin izleri kültürümüzde, sanatımızda, edebiyatımızda belirgin bir şekilde kendini gösterir. Asırlardır gök kubbemizde Ezan-ı Muhammedi, ona olan sadakatimizin sembolü olarak yankılanır. 
 
Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak, onu anlamak; güzel ahlakı, kardeşliği, yardımseverliği, dayanışmayı paylaşmayı, vefayı, merhameti, dostluğu, cesareti, adaleti, başkalarının iyiliği için çalışmayı, Allah’a kulluğu dolayısıyla gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir. 
 
Onun çağlar üstü örneklik ve rehberliğinde; ‘adalet ve kardeşlik’ temeli üzerine kurulu yönetim anlayışımız ile ‘önce insan’ diyerek, bu şehirde yaşayan her canı aziz kabul ederek rızayı ve memnuniyeti esas alan kucaklayıcı ve kapsayıcı hizmetler yapmaya devam edeceğiz. 
 
Kıymetli hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gecenin şehrimiz ülkemiz ve insanlık için, huzura, kardeşliğe, birlik beraberliğe, sağlık ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.