BAŞKAN TÖREN’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN TÖREN’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyetin, kurtuluş savaşımızın muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kutlu bir mücadele ve büyük fedakârlıklarla destansı bir bağımsızlık zaferi kazanan kahraman ecdadımızın bize en büyük emaneti olduğuna dikkat çeken Başkan Tör

BAŞKAN TÖREN’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

24705

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin, kurtuluş savaşımızın muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kutlu bir mücadele ve büyük fedakârlıklarla destansı bir bağımsızlık zaferi kazanan kahraman ecdadımızın bize en büyük emaneti olduğuna dikkat çeken Başkan Tören mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 

İşte bu iradenin ve nice kahramanlıklar ile dolu zaferin neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti; asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de istiklal ve istikbali için aziz milletimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaktır. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimizin önemli teminatımızdır. Millî mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Milletçe, en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve onun üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bin yıldır vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, saygıyla yâd ediyor, ülkemizin ve milletimizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.