Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.

Saygı ve Rahmetle Anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla andıklarını ifade eden Başkan Güler, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rah

BAŞKAN GÜLER’DEN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla andıklarını ifade eden Başkan Güler, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi: 24717

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

 

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

 

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

 

Atatürk’ü anmak demek onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için her zaman bilinçli olmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir. 

 

Atatürk, sadece Türk Milleti olarak bizlerin değil tüm dünyanın saygıyla yâd ettiği, büyük bir devlet adamı idi. Türk Milletini bağımsızlık, özgürlük yolunda yol gösterici olmasıyla değil, kişiliğiyle de örnek bir insan olmayı başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk adı silinmeyecek bir dünya lideridir. 

 

10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nu anlama ve bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet gelecek nesillere teslim etme mücadelemizi tazelediğimiz gündür.  

 

Bugün, bizler de aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

 

İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yaş gününü kutlayacağımız 2023 yılında da, ülkemiz daha da büyüyecek ve geleceğin güçlü Türkiye'si mazlum milletlere umut olacaktır.

 

Bu vesileyle İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.