Ekonomi yerine medyayı düzeltecek

Ekonomi yerine medyayı düzeltecek

Erdoğan bazı medya grupları ve CHP’nin Türkiye’yi bölünmüş gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Erdoğan CHP lideri Baykal’ın yargıyı yönlendirmeye çalıştığını belirtti.

Erdoğan bazı medya grupları ve CHP"nin Türkiye"yi bölünmüş gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Erdoğan CHP lideri Baykal"ın yargıyı yönlendirmeye çalıştığını belirtti.

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında ilk olarak terörle mücadelede bazı ülkelerin terör konusunda samimiyetsiz tutumunu eleştirdi.

Erdoğan “Terör konusunda destek vermeyenler aynı karşılığı görür” dedi.

Almanya ziyaretinde Almanya"da yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını Merkel ile görüştüğünü kaydeden Erdoğan ” “Türkiye tarihi birikimi ile AB için çok önemli ortak olabilir. Biz Almanya"da yaşayan vatandaşlarımızın Almanca"yı çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Enterasyonu bir an önce sağlamalılar. Entegrasyona evet ama, asimilasyona hayır diyoruz. Asimilasyon bir insanlık suçudur. Oradaki vatandaşlarımız önce kendi dillerini öğrenecek sonra Almanca"yı en iyi şekilde öğrenecek.” dedi.

Başbakan Erdoğan türban konusundaki anayasa değişikliği tartışmalarına sert yanıtlar verdi. Erdoğan bazı medya grupları ve CHP"nin Türkiye"yi bölünmüş gibi göstermeye çalıştığını belirterek “Gerilimi artırarak birşeyler elde etmeye çalışıyorlar. Kaos haberleri cımbızlanarak seçiliyor. Sizin başörtüsüyle derdiniz yok. Çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz, yoksa laikliği değil. Laiklik üzerinden çıkar kavgası yapılıyor. Sizin düşlediğiniz düzen düpedüz diktatoryal düzendir” dedi.

Ülke insanının birbirine düşürülmeye çalışıldığını öne süren Erdoğan “Parlamentoda yeterli oyun yüzde 80"e yakını buna evet diyor. Evet diyenlerin arkasındaki oy yüzde 73. Yüzde 20"ye onu mahkum etmek istiyorlar. Ayıptır, ayıp, izan gerekir. Daha cumhurbaşkanı değişiklikleri onaylamadan, ana muhalefetin başkanı şimdiden yargıya akıl vermeye başladı. Yönlendirmeye çalışıyor. İdam sephasının yolunu gösteriyor. Sen nasıl bir demokratsın ya? Biz bu yola çıkarken daha önce bazı siyasetçilerinde söylediği gibi beyaz çarşaflarla çıktık. Bedelini ödemeye hazırız. İdam sehpasını gösterenler demokrat olamaz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum