İşte düşen THY uçağı!

İşte düşen THY uçağı!

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 135 yolcu taşıyan TK-1951 sefer sayılı uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düştü.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 135 yolcu taşıyan TK-1951 sefer sayılı uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düştü.

Alınan bilgilere göre, uçak iki parçaya ayrıldı. Hollandalı yetkililer, ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi vermezken, olay mahaline çok sayıda ambulansın hareket ettiği bildirildi. Görgü şahitleri polis ve itfaiye ekiplerinin de olay yerine ulaştığı kaydedildi.

Bu arada bir görgü şahidi, uçağın normalden daha hızlı bir şekilde iniş yaptığını gördüğünü ve bir süre sonra da uçağın düştüğünü söyledi. Uçağın ikiye bölündüğünü ve ancak parçalara ayrılmadığını belirten görgü şahidi, uçakta alev veya duman olmadığını kaydetti.



Görgü şahidi ayrıca, uçağın etrafında 50 kadar yolcunun dolaştığını söyledi.

İstanbul-Amsterdam seferini yapan THY'nin Tekirdağ isimli Boing 737-800 tipi uçağı sabah saat 08.22 sıralarında İstanbul'dan havalanadı.

Görgü tanıkları, A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan havaalanının pistine ulaşamadan yere çakılan uçağın ikiye ayrıldığını, bazı yolcuların uçaktan ayrıldığını belirtti.

Hollandalı yetkililerin bildirdiğine göre yaralı olarak kurtulanlar var. Yetkililer 50'nin üzeride yolcunun kurtarıldığını bildirdi.

Uçakta herhangi bir infilak olmadı.

Yardım ekipleri olay yerinde kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Uçağın pilotlarının Hasan Tahsin Arız, Murat Sezer ve Tolga Özgül olduğu bildirildi.

Ankara'da kaza ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil havacılık dairesi tarafından kriz masası oluşturuldu.

Şuanda ölü ve yaralı sayısı hakkında edinilen ilk bilgiler 1 ölü 20 yaralının olduğu yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.