Nurettin İslam'dan ATA'ya

Nurettin İslam'dan ATA'ya

Ordu'da bağımsız belediye başkan adaylığı 'akli dengesi yerinde olmadığı' gerekçesiyle kabul edilmeyen Nurettin İslam, telefonla Atatürk'ü arayarak şikayette bulundu.

Ordu'da bağımsız belediye başkan adaylığı 'akli dengesi yerinde olmadığı' gerekçesiyle kabul edilmeyen Nurettin İslam, telefonla Atatürk'ü arayarak şikayette bulundu.


Ordu'da renkli kişiliğiyle tanınan ve her dönem adaylığını açıklayan Nurettin İslam, adaylığı yeniden kabul görmeyince bu kez ilginç bir eyleme imza attı. Üzerinde haksızlığa uğradığını anlatan pankartların bulunduğu bisikletiyle İlk Adım Anıtı önüne gelen Nurettin İslam, bir elinde megafon, bir elinde telefon Atatürk'ü aradı. 2009 yılında aldığını iddia ettiği 'Sağlamdır' raporunun göz ardı edildiğini belirterek eline telefonu alan İslam, "Sayın Atatürk bunlar bana haksızlık yapıyor.

Sahte raporla adaylığımı kabul etmiyorlar. Akıllı raporu alıyorum, kabul etmiyorlar. Eğer şikayet ediyorsan, senden izin istiyorum. Senden cevap bekliyorum" dedi. 2009 yılında aldığı sağlam raporu olmasına rağmen adaylığının kabul edilmediğini söyleyen İslam, Ordu Devlet Hastanesi'nden heyete girmeden kendisiyle ilgili rapor verildiğini iddia etti. Bu nedenle adaylığının reddedildiğini ifade eden İslam'ın hakkını aramak için yaptığı eylemi görenler ise hem güldü hem şaşırdı.

SİLAH ÇIKARDI, ATATÜRK'E ŞARKI SÖYLEDİ
Uzun bir süre eylemini sonlandırmayan ve 'Arkadaşlar ben eylemci değilim' diyerek cebindeki silahı çıkaran Nurettin İslam'ın, "Kimse konuşma esnasında bana yaklaşmasın. Silahla kendimi değil, yaklaşanı vururum. Ben eylemci değilim. Sadece hakkımı arıyorum" sözleri eylemi izleyenleri güldürdü. Tekrar silahını cebine koyan İslam, Atatürk'e seslenerek şu şarkıyı söyledi:


"Atam Atam benim Atam\ Dertlerimi kime yanam\ Adaylığım reddedildi\ Oylarımı kime atam\ Benim Atam sağ olsaydı\ Köşemizde otursaydı\ Oylarını bana verseydi"


Uzun bir süre elinde silah ve megafonla eylem yapan İslam'a polis müdahale etti. Silahını ve çantasını almaya çalışan polis memurlarına zor anlar yaşatan Nurettin İslam, Atatürk'le daha önce konuştuğunu ve kendisini aramasını istediğini söyledi. Polisin eylemi sona erdirmesini ve cebindeki silahı vermesini kabul etmeyen İslam, eylem yerinden zorlukla uzaklaştırılabildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum