Erdoğan'ın mitinginden notlar...

Erdoğan'ın mitinginden notlar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın bugünkü Ordu mitingi aynı zamanda kalabalık bir "AKP"li vekil" topluluğu ile birlikte gerçekleştirildi.

Başbakan"ın mitinginde “AKP"li” vekil bolluğu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Ordu mitingi aynı zamanda kalabalık bir "AKP"li vekil" topluluğu ile birlikte gerçekleştirildi.


Ordu'ya Başbakan Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Recep Akdağ, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ordu Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz, Eyüp Fatsa, Mustafa Hamarat, Ayhan Yılmaz, Giresun Milletvekili Hasan Sönmez, AKP Ordu İlçe Belediye Başkan adayları ve AKP Ordu Belediye Başkan adayı Ayşe Bahar Çebi katıldı.


Polisler ve vatandaş arasında kısa süreli gerginlik
Başbakan Erdoğan"ın konuşma yapacağı Cumhuriyet Meydanı"nda mitingden saatler öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken alana giriş yapılan yerdeki kontrol noktasında bulunan polis memurlarının birbirinden habersiz ve farklı yönlendirmeleri ve zaman zaman gösterdikleri sert tavır nedeniyle polisler, vatandaş ve basın mensupları arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.


Başbakan Erdoğan saat 13:30 sularında helikopterle stada, ardından da otobüsle Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Erdoğan"ın konuşmasında önce AKP ilçe belediye Başkan adayları ve AKP Ordu Belediye Başkan Adayı Bahar Çebi alandaki vatandaşları selamladılar.


Ordu Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın konuşmalarının ardından Orduluları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan “ Sık sık Ordu"ya bahar gelmeli” sözlerini kullanarak Ordu AKP adayı Bahar Çebi"ye destek istedi.


Başbakan Erdoğan 1 saati aşkın konuşmasının büyük bir bölümde muhalefet parti liderlerine çatarken Ordu ile ilgili bildik şeyleri tekrarlamaktan öteye bir şey söylemedi.


Özel güvenlikler her yerde
Erdoğan'ın konuşması sırasında yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken alandaki vatandaşların içerisinde hazır bulunan özel güvenliklerin de her an çıkabilecek bir protestocuya ya da protesto gösterilene anında müdahale için hazır bulunmaları gözlerden kaçmadı.

  Mitinge 6 -7 bin civarında katılım

   Başbakan'ın mitingine katılımın ilçelerden ve komşu illerden de olmasına rağmen beklenilen düzeyde olmadığı söylenilirken, katılımcıların sayısı hakkında tahminde bulunanların ortak görüşü 6-7 bin civarında kişinin mitinge katıldığı oldu.

 Muhalefete pankartlı gönderme  

Miting öncesinde düzenlenen alanda Cumhuriyet Meydanı'nın stad tarafında bulunan binalara açılan pankartlar dikkat çekti. Bunlardan "Çetelerin değil, Milletin avukatı Ordu'ya hoşgeldin" yazılı muhalefete gönderme yapılan pankart ve " Başbakan'ım Ordu'ya sizinle Bahar geliyor" yazılı Başkan Adayı Bahar Çebi'ye destek içeren pankartlar en dikkat çekicisiydi.


Toplu açılışa ezan arası
Konuşmasının ardından toplu açılışları gerçekleştirmek için daha önceden hazırlanan stadın dışındaki düzenlenen alana geçen Erdoğan konuşmasına yeni başlamışken ezanla birlikte konuşmasına ara vererek ezan bitiminde konuşmasına devam etti. Kısa bir zaman zarfı içerisinde toplu açılışı gerçekleştiren Erdoğan Trabzon'a haraket için alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum