Kan Kampanyasına devam

Kan Kampanyasına devam

Ünye’de eğitim veren tüm özel dershanelerin birlikte planladığı “Kan Bağışı Kampanyası” 03 – 04 Aralık 2009 Perşembe ve Cuma Günleri Ünye Ticaret Borsası Sergi Salonunda gerçekleşecek.

Kan Kampanyasına devam


Ünye"de eğitim veren tüm özel dershanelerin birlikte planladığı “Kan Bağışı Kampanyası” 03 – 04 Aralık 2009 Perşembe ve Cuma Günleri Ünye Ticaret Borsası Sergi Salonunda gerçekleşecek.

Kızılaydan yapılan açıklamada; Ülkemiz insanının ihtiyacı olan ve gönüllü bağışçılar dışında temin edilme şansı bulunmayan “Güvenli Kan Temini” için Ünye İlçesinde eğitim veren tüm dershaneler Ülkemizde eşi görülmemiş bir birliktelik göstererek, sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir örnek oluşturacaklardır. “Kan Bağışı Kampanyası” Ünye"deki tüm özel dershanelerin yöneticilerinin katılımıyla Perşembe Günü saat 10:30"da yapılacak açılışla birlikte toplam iki gün sürecektir.

Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği"nden açıklanan en son verilere göre; ülkemizin yıllık kan tüketimi 300.000 ünite artmış ve 1.800.000 ünite/yıl " a ulaşmıştır. Bir yıl içerisinde gönüllü bağışçılardan toplanan kan miktarı ise henüz 700.000 ünite/yıl"dır. Türk Kızılayı bu yıl ki hedefini 850.000 ünite/yıl olarak açıklamıştır. Bu tabloda oluşan ciddi açığın kapatılabilmesi için kan bağışlamayı alışkanlık haline getirmiş vatandaşlarımızın, bu alışkanlıklarını devam ettirmelerinin yanı sıra, daha önce kan bağışlamayan yüz binlerce vatandaşımızın da kan bağışı alışkanlığını kazanması gerekmektedir.

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi olarak sorumluluk alanımız içinde en verimli ekiplerimizi Ünye İlçemizde yaptığımızı defaten duyurmuştuk. Son olarak Ünye Emniyet Müdürlüğünün de Kurumsal Bağışçı olmasıyla verimli bir kampanya yapılmıştı. Önceki dönemlerde Ünye Belediyesi, Ünye Müftülüğü, Ünye"deki mevcut Yükseköğretim kurumlarımız, Ünye Hava Radar K.lığı ve sivil halk ekipleri ile yapılan kan bağış kampanyaları ile binlerce insanımıza hayat veren Ünye, bugünde yine örnek bir davranış sergileyerek; Ünye"deki tüm özel dershaneler öğretmen ve öğrencileriyle hayat kurtarmaya devam edecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.