"Muayeneden Fark almayacağız"

"Muayeneden Fark almayacağız"

“herkes için sağlık” anlayışı ile hareket eden Özel Medical Park Ordu Hastanesi hastalarına verdiği önemin yanında muayene ve tahlillerden fark ücreti almamaya devam edecektir. Toplumun her kesimine kaliteli sağlık hizmetini ulaştırmaya devam edeceğiz

"Muayeneden Fark almayacağız"

Bakanlar Kurulu'nun 01 Ocak 2010"da özel hastanelerin sınıflandırılması sonucu yürürlüğe girecek olan % 70 fark uygulanması kararına ilişkin Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Uzm. Dr. Mehmet SAĞRA; Ordu ve Bölge halkının yanında olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mehmet SAĞRA konuya dair yaptığı açıklamada şöyle konuştu;  “Sosyal güvenlik kurumu (SGK) 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere; Özel sağlık kuruluşlarının hastalardan alabilecekleri fark ücretini % 30"dan %70"e yükseltmiştir.Özel sağlık kuruluşları verdikleri hizmet kalitesine göre değerlendirilecektir. Puanı yüksek olan hastaneler hastalardan %70"e kadar fark ücreti alabilecektir. Bu durum kamuoyunda sanki özel hastaneler %70 fark alacaktır izlenimi uyandırmıştır. Fakat bu fark ücretlerini alıp almamak tamamen hastanelerin kendi inisiyatifindedir.

Bu konunun yanlış anlaşıldığını gözlemlemekteyim. Medical Park Ordu Hastanesi olarak biz %30"luk uygulamasında dahi, poliklinik muayenelerinde ve tahlillerde fark almadık. %70"e çıkmasından sonrada bizim için değişen bir şey olmayacaktır. Muayeneden Fark almamaya devam edeceğiz.

Hastanemizde cerrahi yoğun bakım, dahili yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, koroner yoğun bakım, kvc (kalp ve damar cerrahisi ) yoğun bakım ünitelerinde, acil serviste , anjio ve kalp cerrahisi işlemlerinde zaten hiç fark alınmamaktadır.Bu alanlar başta olmak üzere bir çok alanda bölgenin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak kapasiteye sahibiz.

Sağlık Kadromuza Her Geçen Gün Yeni İsimleri Ekliyoruz.

“Ordu"ya ve Karadeniz bölgesine yakışan bir hastane ortaya çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı başkanlığı görevi de yapmış olan Prof. Dr. Velit Halit ve ekibi Kalp Damar Cerrahisinde hastanemizde göreve başlamış bulunmaktadır.

Genel Cerrahi ameliyatlarında hastanemiz açıldığından bu güne dek bir çok başarılı ameliyatlara imzasını atan ve birkaç gün önce Orduda ilk defa özofagus rüptürü (Yemek borusu yırtılması ) ameliyatını Kalp damar cerrahisi ekibi ile birlikte yapan Doç. Dr. Cengiz Kayahan ve ekibini Ordu"ya kazandırdığımız için gurur duyuyoruz. Medical Park Ordu Hastanesi olarak, akademik ve güçlü bir kadro ile hizmet veriyoruz.”

Uzm. Dr. Mehmet SAĞRA; “Sonuç olarak, “herkes için sağlık” anlayışı ile hareket eden Özel Medical Park Ordu Hastanesi hastalarına verdiği önemin yanında muayene ve tahlillerden fark ücreti almamaya devam edecektir. Toplumun her kesimine kaliteli sağlık hizmetini ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.