TÜRK SAĞLIK-SEN VARSA ÇÖZÜM DE VAR!

TÜRK SAĞLIK-SEN VARSA ÇÖZÜM DE VAR!

Biz Türk Sağlık-Sen olarak, çalışanların hakları konularında her zaman mücadele etmeğe devam edeceğiz. Ama doğru yapılan işleri de desteklemek ve duyurmak noktasında da duyarlı olacağız

TÜRK SAĞLIK-SEN VARSA ÇÖZÜM DE VAR!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Döndü  DEMİRBAŞ yaptığı açıklamada;Türk Sağlık-Sen, sendikacılık anlayışı gereği “Problemlere çözüm üreten” bir sendikacılık anlayışı içerisindedir. Sağlık çalışanlarının tamamını bir bütün olarak görerek hepsinin dertlerini, sıkıntılarını gündeme getirmekte ve çözüm yollarıyla birlikte teklif etmektedir. Akla, mantığa ve hukuka uygun olup idarenin direndiği konularda ise, hukuki yollarla çözüme ulaşılmaktadır.

Bu anlayış içerisinde, İlimizde problem olan “Geçici Görevlendirmeler” konusunda da bu güne kadar, gerekli eleştiri ve çözüm noktasındaki tekliflerimizi de idari makamlarla ve basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Sağlık Müdürlüğü ile bu konuda yaptığımız yazılı ve sözlü görüşmelerde (mesela en son 22.12.2009 tarihli yazımız), sağlık çalışanlarının beklentilerinin neler olduğunu ve buna bağlı olarak, geçici personele ihtiyaç duyan kurumların belirlenmesi, yapılacak olan görevlendirmelerde atama nakil yönetmeliğine uyulması, öncelikle gönüllülük esasına uyulması taleplerimizi iletmiştik.

İl Sağlık müdürümüz Sayın Yılmaz DÜNDAR, talebimizle uyumlu olarak, Ordu Devlet Hastanesinin ebe ve hemşire talebini Ordu merkezde bulunan sağlık kuruluşlarına iletmiştir. Bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.

Yine ilimizde görev yapan sözleşmeli sağlık personelinin her yıl yaptıkları hizmet sözleşmesi coğrafi, mevsim şartları, ulaşım ve barınma problemlerinden dolayı büyük sıkıntılara yol açmaktaydı. Buna çözüm olarak, sözleşmelerin kurumlarında imzalanarak sağlık müdürlüğüne gönderilmesini çeşitli defalar teklif etmiştik (mesela en son 21.12.2009 tarihli yazımız).

İl Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda da, hizmet sözleşmelerinin sağlık müdürlüğüne gelmeden, kuruluşlarda oluşturulan komisyonlarca imzalanmasını istemiştir.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak, çalışanların hakları konularında her zaman mücadele etmeğe devam edeceğiz. Ama doğru yapılan işleri de desteklemek ve duyurmak noktasında da duyarlı olacağız" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.