AFRİKA’YA SÖZÜMÜZ VAR, BİR KUYUDA BİZ AÇIYORUZ

 

Kermes: 17 Mayıs 2013 Cuma günü.Saat: 09.00 – 15.00 arası.

Yer: Ordu IMKB Anadolu Öğretmen Lisesi

“İnsanlık” kelimesinin anlamını kendimize göre yorumlarız çoğu zaman. Ama bazen sadece yorumda kalır iyi dilekler, temenniler…

 “Yardımseverlik” deriz. Şu yapılmalı, böyle yapılırsa iyi olur, şu durumlarda daha iyi verim elde edilir… Ve üç nokta ile aklınıza gelen tüm öneriler topluluğu. Ama yine sadece sözde kalan türden.

 “Hoşgörü” deriz ve hemen Mevlana gelir akla. ‘Kim olursan ol yine gel’ demiş. Peki gelmelerini mi beklemeliyiz yoksa biz mi gitmeliyiz?

 Biz de gidebiliriz neden olmasın ki? Buna kim engel olabilir? İllaki beden olarak orada bulunmamıza gerek var mı? 

 Bunun en güzel örneğini Ordu IMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri gösteriyor bize. Nasıl mı? Okullarında bir kermes düzenlediler. 17 Mayıs 2013 Cuma günü saat 09.00 ile 15.00 arasında gerçekleştirilecek. Sebebi ise toplanan parayı  Afrika’da su kuyusu açtırılması için kullanılacak. Kermes etkinliğinde spor aktiviteleri, gün boyu sınırsız müzik de yer alacak.

 Afrika ülkelerinde su çok az, olanı  da sağlık açısından temiz değil. Bu nedenle kuyular açılması  gerekiyor. Bu kuyuları açtırabilmeleri için de paraya ihtiyaçları  var. İmkan yok. Bu imkanı yaratmaya ne dersiniz? Bir çocuğa iki yudum su vermek istemez misiniz?

 Bu para sadece kermesle toplanmaz diyenleri duyar gibiyim. Haklısınız belki ama aramızda hayırsever hoşgörülü  olanlarımız insanlık adına yardımda bulunursa ne çok memnun oluruz. Bunu da anlatmaya kelimeler yetmez.

 Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Ve ayın 17’sinde buluşmak dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar