BELEDİYEDEN BİR “U DÖNÜŞÜ “DAHA

Bir kurum veya bir yöneticinin en zayıf noktası sık sık aldığı kararlardan geri adım atmasıdır.
 
Siyasette bunun adına “U DÖNÜŞÜ” deniliyor.
 
Belediye Hizmet Binasının yeniden yapılması yılan hikayesine döndü.Ordu kamu oyununda yakından takip ettiği gibi peş peşe alınan kararlardan yine kendileri vazgeçtiler.
 
Bu her geri adım atmanın Ordu Belediyesi Bütçesine olan yansımasını bilen yok. Hepimizin hatırladığı gibi, Belediye yönetimi ilk önce Belediye Binasının tümünü yıkıp yeniden yapılması için ihaleye çıktı.
 
Hatta ihale yapıldı ve ihaleyi kazanan firma belli oldu.
 
Ama sırf ihaleyi alan firmanın kara kaşı kara gözü beğenilmedi ve ihale tutarsız ve dayanaksız gerekçeler ile iptal edildi.
 
Neden dayanaksız ve tutarsız diyorum. Çünkü ihalenin iptal ediliş sebebi her seferinde değişik gerekçeler ile kamu oyuna anlatılmaya çalışıldı.
 
İlk defa gerekli rekabet ortamı oluşmadı denildi.
 
Daha sonra YEDAŞ’ın trafo binası bahane edildi.
 
Bu iki gerekçede kamu oyunu ikna etmedi. Hele hele YEDAŞ’ın trafo binasını gerekçe göstererek ihaleyi iptal ettik demek çok gayri ciddi bahane olarak algılandı.
 
Sanki “YEDAŞ”ın trafo binası daha önce orada yokmuş da bir gecede zembille inmiş gibi anlatılmaya çalışılarak bizimle alay etmeye kalktılar.
 
Bu arada Belediye Hizmet Binası için bazı yerler kiralandı ve aylarca boşu boşuna kira ödendi.
 
Bundan da daha önemlisi Proje için ödenen paralar da güme gitti. Bu projenin ikinci aşaması daha büyük bir felaket.
 
Yine hiçbir ön ve teknik çalışma yapılmadan Belediye Binasının güçlendirilmesi için proje hazırlandı .Yıkım işleri de ihale edildi. Tam yıkım aşamasında bundan da vazgeçildi.
 
Bunun için ödenen proje parası ve yıkım parası da güme gitti.
 
Neden güçlendirme projesinden vazgeçildiğini hatırlatayım da bu konuda Belediye yönetiminin tutarsızlığı konusunda varın sizler karar verin.
 
Neymiş efendim kolonlar ve kirişler teknik olarak güçlendirmeye uygun değilmiş.
 
Peki bunu daha önce tespit edemez miydik ?
 
Tek kelime ile ederdik.Çünkü günümüz teknolojisinde kiriş ve kolonların hasta tomografisi gibi dışarıdan teknik cihazlarla tomografisi çekilip demir ve çimentolarını dayanıklılığı tespit edilebiliyor.
 
Daha sonra bu gerekçeler ile bundan da vazgeçildi.
 
Yeni Hizmet Binası için yeni bir proje hazırlatıldı.
 
Tam bu projeden ses beklerken,Belediye Hizmet Binasının Karayolları Bölge Müdürlüğü Binasının olduğu alana taşınması gündeme geldi. Biz Ak-Parti Belediye Meclis grubu olarak bu projeye tam destek verdiğimizi açıkladık.
 
Belediye yönetimi de gerekli yazışmaları yaptığını açıkladı.
 
Mevcut Belediye taşınacak ve bu alan yapılaşmaya kapanıp yeşil alan olarak tanzim edilecek idi.
 
Ordu kamu oyu da bu projeye tam destek verdi.
 
Ama bu gün mahalli gazetelerden öğrendiğimize göre bundan da vazgeçiliyor.
 
Vazgeçiliyor diyorum çünkü Belediye yönetimi yine topu taca atmaya kalkıyor.
 
Neymiş gerekli yerlerden gerekli desteği görememişler.
 
Eğer siz Belediye Başkanı olarak gerekli diyaloglar ile bu sorunu çözemiyorsanız başarısızlığınızı değişik yerlerde değil kendinizde arayın.
 
Teleferik Projesi konusunda İller Bankasından 8 Trilyon Lira kredi ve Yeni Mahalle Otopark ve Semt Pazarı projesinde yine İller Bankasından altı trilyon Lira kredi kullanırken size destek olan merkezi yönetim bu konuda da size yardımcı olacaktır.
 
Ama siz her başarısızlığınızın arkasında merkezi yönetimi suçladınız. Daha en son CHP merkez ilçe kongresinde bile merkezi yönetimi suçlayarak bana sahip çıkılmıyor demediniz mi ?
 
Hangi ay Ankara’dan aldığınız payda kesinti yapıldı? Tıkır tıkır Ankara paylarınız Belediye hesabına yatırılırken siz hep ucuz politika yaparak başarısız ve “U DÖNÜŞÜ” geri adımlarınız ile Ordu halkının paralarını çöpe atmaya devam ediyorsunuz.
 
Ordu halkı adına size seslenmek istiyorum.
 
GELİN BU SON PROJEDEN VAZGEÇMEYİN.
 
Mevcut Belediye Hizmet Binasını yıkarak Ordu’ya yeni bir meydan kazandıralım. Belediye Hizmet Binasının Karayollarının olduğu alana taşınması konusunda pes etmeyelim ve direnelim.
 
EĞER BURASI OLMUYOR İSE ŞU ANDAKİ KAMYON GARAJININ OLDUĞU YERDE SEKİZ DÖNÜM İMARA AÇIK MÜSAİT YERİMİZ VAR.HİZMET BİNASINI ORAYA TAŞIYALIM.
 
Ordu halkını da bu konuda duyarlı olamaya davet ederek merkezi yönetimin de bu konuda yardımcı olmasını bekliyorum.
 
SAYIN VALİM LÜTFEN ELİNİZİ ŞU TAŞIN ALTINA DA KOYAR MISINIZ ? ÇÜNKÜ SİZ TUTTUĞUNUZU KOPARIYORSUNUZ.

Önceki ve Sonraki Yazılar