ÇEVRE YOLU DA YOLUNA GİRDİ

ÇEVRE YOLU DA YOLUNA GİRDİ

Ordu-Giresun Havalimanından sonra Çevre Yolu çalışmaları  da başladı.Karayolları Bölge Müdürü Ordu Çevre Yolu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ünye Çevre Yolu çalışmaları son hızla devam ederken Ordu Çevre Yolu ile ilgili ihale aşaması tamamlanmış ve ihaleyi kazanan firmalar şu anda ön çalışmalarını yapıyorlar.İhaleyi kazanan firmalar diyorum çünkü bu ihaleyi üçlü bir konsorsiyum yürütecek.

Bu şu demektir.

  İhalenin ön görülen zamanda bitirilmesi için ülkenin en güçlü firmalarından oluşan ortaklık bu ihale için yarışmış ve çalışmaları ortak yürütecekler.Burada söz verilen süre 700 iş günüdür.

Karayolları Bölge Müdürü Ordu’nun trafik sorununu büyük ölçüde hafifletecek olan Ordu Çevreyolu inşaatı için şantiye kurulum çalışmalarının da başladığını ifade ettiler.

Çevre Yolu ile ilgili teknik bilgiler de veren Sayın Genel Müdür:”Ordu’nun şu anda en büyük yatırımı olan çevre yolunun ihale ve yer tespitini yapıp şantiye kurulumları da bitirilmek üzere.Bu projenin toplam uzunluğu 19.5 km. olup Akçaova Vadisinden başlayıp Boztepe tünelle geçilecek ve Turnasuyu yolunda son bulacaktır.” Dedi.

Toplam 5.3 km. olan tünel ve 2km. viyadük ile tasarlanan çevre yolu 700 günde tamamlanacaktır.Eğer bu sözler geçtiğimiz dönemlerde verilmiş olsaydı bu sözlere kimsenin inanması mümkün değildi.Çünkü yapılan tüm ihaleler programsız ve plansız ödenekleri de ayrılmadığından inşaat çalışmaları yıllarca sürmekte ve uzayan bu süre sadece yüklenicilere yaramakta idi.

İnşaat çalışmalarının gecikmesinden dolayı yükleniciler devamlı  yasal hakkı olan süre uzatımı istemekte ve  fiyat  farkı almakta idiler.Ama şimdi yapılan bütün ihaleler belli bir plan ve program dahilinde yapılmakta ve ödenekleri önceden ayrılmakta olduğundan her iş zamanında bitirilmektedir.Hatta bu dönemde  yapılan her işin zamanından önce bitirilme geleneği başlatıldı.

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının temel atma töreninde de bu gelenek bozulmadı.Sayın İdris Naim Şahin Havalimanı inşaatının zamanından önce bitirilebilmesi için temel atma töreninde ilgililerden söz alarak zamanı kısalttırdı.Daha önceki yazımda da yazdığım gibi Sayın Bakan:”5 Şubat 2014 Bileti” cebimde diyerek Ordu halkına çok iddialı bir taahhütte bulundu.

Ordu halkı Sayın Bakan’ın bu sözü yerine getireceğine o kadar inanıyor ki,bu söz kamuoyunda hiç tartışılmıyor bile.Çünkü “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Sayın Bakan Ordu-Giresun Havalimanı projesi için Ordu kamuoyuna söz verdi ve seçimden iki ay sonra Havalimanı inşaatının temeli atıldı.

Bu yetmedi verdiği sözlerden biri de Çevre Yolu Projesi idi.İnşaat  çalışmaları bu projede de  başlatıldı.Çambaşı Kayak Merkezi hayata geçirilmek üzere.Sayın Valimiz yeni açıkladılar.

İl genelinde sürdürülen çalışmalarda 2011 yılında il genelinde 430 milyon TL ödenek tahsis edildiğini ve bugüne kadar bu ödeneğin 260 milyon TL’sinin harcandığını,çalışmalar sonunda 111 projede yüzde yüz fiziki çalışma sağladıklarını açıkladılar.Ordu’da sadece Çevre Yolu değil her şey yolunda gidiyor.

Ordu gerçekten Altın Ordu yolunda emin adımlar ile devam ediyor.

Sayın Bakan ve Sayın Milletvekillerimiz söz verdiler ve Ordu gerçekten Altın Ordu dönemini yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar