İDRİS NAİM ŞAHİN BİZİ DİNLERKEN

Pazartesi günü İdris Naim Şahin biz Ak-Parti Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 
Tabi günün konusu yaklaşan yerel seçimler olduğundan hep biz konuştuk kendileri dinlediler.
Biz grup olarak hazırlıklı giderek geniş kapsamlı bir de yazılı bir rapor sunduk. 
 
Sayın Bakan bizi dinlerken benim kafamda hep birazda gazetecilik merakımdan dolayı kendi durumları ile ilgili bir ipucu yakalamaktı. Ve yakaladım da. 
 
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili düşüncelerini öğrenmem gerekiyordu. 
Öğrendim de. 
Ama kendi izinleri olmadan bunu yazmam mümkün değil, etik de değil.  Çünkü kendilerinin bu konuda çok hassas olduklarını tespit ettim. 
 
En fazla da , Büyükşehir oluşumu sağlanırken sanki bütün çalışmaların kendi adaylığı için yapıldığı izleniminin doğmasından çok rahatsız olduklarını gördüm. 
 
Bunu dillendiren bir kesim var. 
Bunun normal karşılıyorum. Ama şunu kesinlikle ifade etmeliyim ki, bunu bu şekilde dillendirmeye çalışanlar İdris Naim Şahin’in gölgesinden dahi korkan ve onun en güçlü aday olduğunu bildiklerinden,  bu birlikteliği bozma telaşında olduklarını da biliyor ve görüyorum. 
 
Birliktelik derken, İdris Naim Şahin genel seçimlerde Milletvekili adayı olduğunda bütün Ordu’yu ulu bir çınar etrafında  birleşmeye çağırdığında ne kadar başarılı olduğunu ve sözünün de arkasında durduğunu bütün Ordu kabullenmedi mi?
 
Son genel seçimlerin ilk günlerini hatırlayın.
İdris Naim Şahin aday olarak Ordu’ya geldiğinde hepimizin kafasında yıllardır süre gelen Ordu-Ünye ayırımı yapıp yapmayacağı sorusu kaygısı yok muydu? Ama Sayın Bakan Ordu halkına Ulu Çınar örneği ile bir söz verdi ve dedi ki, Ordu çınarın gövdesi ve bütün ilçelerde bu ulu çınar etrafında dallar olarak bütünleşeceğiz. 
Ve de öyle olmadı mı?
 
Yıllardır Ordu’da konuşulan Ordu- Ünye ayırımı daha konuşuluyor mu? 
İdris Naim Şahin’in Ordu’ya kazandırdığı Havalimanı ve Çevreyolu Projesi bu birlikteliği pekiştiren en önemli iki proje olarak Ordu’da tarih yazdı.
Artık bu kısır çekişmeler bitti ve sadece Ünye değil bütün diğer ilçeler ile Ordu bütünleşti ve yatırımlar hakkaniyetle bölüşülüyor. 
 
Sayın Bakan toplantıda bahsettiler.
Şu anda sadece Dereyolu çalışması ile değil , Tokat bağlantı yolları ile de Ordu’nun bölgenin merkezi olacağını anlattılar.
Yani çalışmalar bütün ilçelerde devam ediyor. 
 
İşin özü şu. 
Ordu halkı kadirşinastır. 
Yapılan çalışmaları ölçecek biçecek ve en doğru kararı verecektir. 
 
Ben yapılan toplantıda dile getirdiğim için burada da yazmakta mahsur görmüyorum. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ve daha önceki mahalli seçimlerde  Ordu’da etnik ayrışımı dillendiren adaylar asla kabulümüz değildir.
 
Son genel seçimlerdeki başarının arkasında iki önemli faktörden birisi de halkın karşısına projeler ile çıkıldı. Diğer partiler bu mega projeler karşısında hiçbir proje üretemedikleri için seçimin sonucu adeta baştan kabul edildi.
Diğer partiler bugün olduğu gibi sadece çamur atma yoluna gittiler ve her zamanki gibi kaderlerine razı oldular. 
 
Birinci faktörü zaten yazmıştım. 
Oda çınar ağacı altındaki birlikteliğin sağlanması idi. 
Şimdi yazımın başına dönmek istiyorum.
Meyve veren ağaç taşlanır derler. 
Hele hele siyasette taşlanmayı bırakın bombardıman edilir.
 
Eğer niyetleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olanların komplolarına gelirsek, onların arzuları gerçekleşir ve değirmenine su taşıdıkları zayıf halkalar başarılı olur. 
 
Ben işin başından beri İdris Naim Şahin’in adaylığını destekleyenlerdenim. 
Belki de ilklerdenim. 
Eğer Sayın Bakan geri durmada ısrar ederse Mustafa Hamarat’ı favori olarak yazmıştım.
 
Yazımın başlığı “İdris Naim Şahin Bizi Dinlerken” idi. Ama ben daha ziyade kendilerinin söylediklerinden bir şeyler çıkarmaya çalıştım.
Çıkardım da. İnşallah yanılmam.

Önceki ve Sonraki Yazılar