Çok partili demokrasi!

Ülkemizde bir çok parti var. Zaten ABD’de de çok partili demokrasiyi savunmuyor mu? Biz de bol miktarda var.

Bir defa iktidar partisi olan sağ bir parti olacak, öyle Ecevit gibi buçuk sol parti filan olmayacak. ABD böyle istiyor. AP, ANAP, DYP, AKP filan. Bu partiler, ABD’nin ve tekelci burjuvazinin istemlerini yerine getirecek. Getirdiler mi? Getiriyorlar mı?

Tabi ana muhalefet partisi olacak. Sağ iktidarda olduğuna göre muhalefette elbette ki sol olacak.

Ayrıca sosyalist, komünist partiler filan olacak ki çok partili demokrasi tamamlansın.

Baktığımız zaman biz de hepsi var.

Tam demokratız yani.

 

Bu çerçeveden ülkemize bakalım;

İktidarda sağ parti var mı? Hem de dik alası var. Sezeryana bile karşı çıkan bir sağ iktidarımız var. Ülkenin yer altı, yer üstü tüm kaynaklarını global sermayenin hizmetine sunmuş, ABD’nin orta-doğudaki yeniden yapılanmasında baş rol almış, Libya, Tunus, Mısır gibi ülkelerde görevini tam yapmış, bugün Suriye yarın İran için her şey yapmaya hazır bir iktidar partimiz var.

İttihak ve Terakki’ye, Atatürk ilkelerine, 10. Yıl Marşına, 27 Mayıs’a, Cumhuriyet Mitinglerine sahip çıkamayan ana muhalefet partisi CHP var mı? Var.

Bütün yöneticilerinin video kayıtları ile santaj altında kalan yavru muhalefet partisi MHP var mı? Var.

Peki komünist partisi var mı? Var. Var ama yöneticileri komünist değil. Onlar komünist adı altında sosyalist propaganda yapıyorlar. Sosyalizmi komünizmden daha ileride sanıyorlar anlaşılan.  Ama onlar da çizmeyi aştılar. Komünizmi filan bilmeseler de AKP’li bakanlara yumurta atmasını iyi biliyorlar. Burjuvazi de çakmasını kurdurdu işte.

Peki hiç doğruları söyleyen bir parti yok mu? Var. İP. Tüm muhalif  tv ler susturulduğu halde Ulusal Kanal, tirajı Cumhuriyet Gazetesini aşan Aydınlık Gazetesi yayında. Acaba AKP bunları neden susturamadı?  Ama birileri de doğruları söylemeli. Ama öyle birileri doğruları söylemeli ki kimse inanmasın. Tüm geçmişiyle yanlış üstüne yanlış yapan ne olduğu belli olmayan Doğu Perincek’in partisine kim inanır ki? Öyle oluyor, kimse inanmıyor.

Gerçekleri söylemeye kalktığında, “sen İP’ci misin?” diye soruyorlar.

Çok partili demokrasi ile yaşıyoruz işte…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar