Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BİRAZ DÜRÜSTCE

Gazete sayfaları önemli mesajların insanlara altın tepsi olmasa da yıldızlı sayfalarca yada emek harcanarak sunulduğu önemli yerlerin adıdır. Burada yazılanlar da önemlidir. Kimseye ayrıcalık yada şahsi intikam duygularını yaz emri verilmez, mesajını bilğisini yazar dogruyu sunar ve o gün huzurla işine bakar.

Öylemi oluyor?

Hayır tabi ki. Teknik adam olmuş isimlerin yazı yaz diye birilerince şahsına sunulan köşesinde, elindeki kalemi Ordu futbolunun geleceği yada eksiklerine doğru yöneltirken lütfen düşünmeli yada sormalı, ondan sonrada yazmalı. İş olsun diye değil, art niyet taşıyarak hiç değil. Gerçi taşıdığını da sanmıyorum ama karşısındakilerin kalbini kırarak yada olmamışı olmuş göstererek yazmakta hoş değil.

Teknik adam olarak ordu için yıllarca ter akıtmış önemli bir ismin, Ordu Hayat gazetesindeki bir yazısında , son Karabük maçında takımın 15 kişi ile sahaya çıkıp niye alt yapıdan oyuncu almadığını yazan kalemi birazda alt yapıdaki teknik ekibe telefon açıp niye yi sormaması da onun gibi bir insanın kalemine yada kişiliğine yakışmayan üslupları köşesine düşürmüştür.

Buda içinde olduğum , neleri yaptığımız ortada olan alt yapı için bizleri üzen yazı olmuştur.” Yapamıyorsak bırakmalı imişiz ya da gereğini yapmalı imişiz. Ordu spor sayfalarında onun yaptığı onurlu davranış “ortada imiş. Kimse onun onurlu davranışına yada teknik adamlığına insanlığına söz etmiyor. Yazısının yazılış şekline isyan eden durumda olduğumuzu söylüyoruz.

Ona yakışan cümleler olmamış.

30 yıl o ağacın altında Duru göl de alt yapı tesisini konuşan spor adamları olarak, bu hocalarla ve gazeteciden danışman olmaz dediğin sayın idareciler ve Adem Türkmen ile Ali Ataoğlu Gençlik Geliştirme Merkezini iş adamlarını gezerek yaptıran o ekip, geldiğinde içinde 20 kişilik bir yiyici sporcu ekibi ile şişirilmiş alt yapıyı kurtarıp, bugün Ordulu gençleri oynatan bu ekip. Teşekkür beklerken arkadaşlarımıza mızrak gibi cümleleri yazmak size yakışmadı sayın hocam.

Gerçi sonradan yazdığınız olmaması gerekli cümleleri çıkarsanız da, bizleri üzdünüz. Ki siz yıllarca yan yana yürüdüğünüz insandan yediğiniz darbe sonrası ve her zaman sizin yanınızda ben oldum. Pişmanmısın dersen hayır tabi ki. Sizi tanıyorum. Her zamanda yanınızda olurum. Ama o yazı bu hocalara ve alt yapıda hakikaten işini layıki ile yapanlara hoş olmadı.

Bilesin Temel hocam.

Önceki ve Sonraki Yazılar