Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BÜYÜK İL OLUNCA ORDU

 

Hali ile kocaman düşünmek mecburiyetinde insanlar.  Geleceklerini, umut kapılarını da. Rantçı, kinci, kendine koşan başkanları, meclis üyelerini hayal etmeyen bir başkan için  bugünden akıl defterini açıp,  kimler oluru bulmak, ona göre önce Ordu,  sonra ben demek içinde sandığa elini sokmalı.

Ben bunu yazıyorum. 1960 da o çok  zor , teknolojinin olmadığı günlerde Fazlı Sözen  başkanla Ordu insanına üst düzey hizmet sunan ve bir çok insanın ekmek yemesine vesile olan, adı Kemal Köksal olan, Ordu Belediyesi Elektrik ve su işleri müdürü olarak hizmet ederken 1964 de 36 yaşında kaybettiğim  belediye personeli bir insanın oğlu olarak yazıyorum.

Bugün Ordu , sevilen, herkesin yüreğinde olan,  ama kısıtlı imkanlarla Ordu ya başkanlığı Ordu halkının sevdası üzerinden yapan bir insan  eli ile büyümeye çalışıyor. Aslında zor.. Yaptıkları, yapacakları, hayallerini bile zor şartlarda bizlere sunan bir başkana şimdi vizyonu ve yüreği kocaman iki insanda ortak olacak.

MHP den ve iktidarın adayı olacak olan AKP den.

Hayaller ve insanların toplamından kurulacak hizmet kapısından girecek bir başkan için tüm ordu; “ilçeleri, beldeleri, köyleri ile bir binaya kocaman yürekleri olan, vizyonları geniş olan başkan la ekibini buyur edecek.

Bugün mevcut başkanın yanına sanıyorum iki isim çok güçlü gelmek için ordu da halkın içinde bu hesabı yapma adına geziyor.

Seyit Torun mevcut başkanlığını ve devam ettirmeye çalıştığı işlerin devamı için insanlardan bir dönem daha oy isterken, MHP den de sanırım Cemal Enginyurt en fazla öne çıkan isim olacak, Ordu un her yerinde halkla beraber olmaya ve Ordu ya MHP li belediye yakışır üzerine fikrini sunmaya başladı bile.

AKP ise Ordu ya özeliği olan bir isim sunacak, bu isimde çok büyük ölçüde her Ordulunun yüreğinde olan olacak. Gerisi çok zor. Ordu belediyesini alacak, iktidarında desteği ile Orduyu  büyük şehre yakışır bir yükseklikte yönetecek bir isim ve etrafında olacak olan ekibi ile de takdir edilecek kadro.

Bu bütün  adaylar ve onLARI Ordu insanına sunan partiler  için  geçerli, sırf başkan değil, hatırsız gönülsüz sevilen insanlardan bir ekip.

AKP içinse bence olması gereken tek isim İdris Naim Şahin.

Niye sayın bakan olmalıya gelince.

O bakanlığı döneminde, yürekli adımları, söylemleri muhalefet liderinin bile övgüsüne layık olmuş bir isim. hükümetin  büyük  ölçüde adım attığı ve Kürtlerin özgürlüğüne yönelik yapılmaların içinde asla taviz vermeden Türk insanının takdirini kazanmış bir isim. Sayın bakan beklide  gelmiş geçmiş en iyi  iç işleri bakanlarından biride sayılacak kadar kısa sürede büyük işler yapmıştır.  Ordu adına çok özel bir isim.

Bunun yanında ona rakip olacak tahmin ettiğim yada öyle sandığım  Cemal başkan yada diğerlerine rağmen iki adım önde olması normal. İktidarın gücü ve yapılacak olan her işinde en erken bitirilmesi sayın bakanla daha mı kolay olur diye düşünür insanlar.

Sayın bakanın rüyasında Ordu, içinde ise modern bir kent olmalı her başkan gibi. “Hava alanı, otoban, köylerdeki modern yapılar yollar, eğitim için verilen imkanlar, spor kompleksleri , modern yerleşim, yeşil alanlar, iş alanlar ile   2023 e geniş bir düşünce kompleksinde  bir büyük şehir belediye başkanı. Hem arkasındaki iktidarın gücü, hem Ordu adına çabuk, hızla yapılması gereken işler için hem tecrübesi, vizyonu ve Türkiye gerçeğini, belediyeciliği bildiği için, Seyit başkanın ve diğer isimlerin en büyük rakibi halk tarafından kim ne derse desin sevilen hürmet gören sayın bakan olur.

Hayırlı olsun.

Bunlar Ordu için, insanlar için ve bizim  için olması gereken olunca, bende bu ilin insanı olarak atılacak her harcın her adımın bizim için olacağını biliyorum. Çünkü Ordu bunu hak etti , ettiğini de mevcut iktidardan almalı. Belediyecilik vizyon işi güç işi. Yoksa A partisi yada B partisi işi asla değil. Olanları görüyoruz. Atılan adımları yapılan işleri de…

Bence AKP İdris Naim der gibi…

O tamam birde onunla Ordu için olacak olan ekipleri önemli..

Belediyeyi yönlendirecek olan asıl o Akil değil işlerinde Akıl sahibi olan insanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar