Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

HÜSEYİN AKYOL

Bir dönem yıllarımı verdiği 13 yıl öğretmen olarak hizmet ettiğim Ordu İmam Hatip okulunda bir çok öğrencim her alanda işlerinde başarılı olmuş şahsiyetler. Bunlardan bir tanesi de AKP in kuruluşundan beri partinin içinde olan Hüseyin  Akyol. Şimdi Ordu AKP il başkanı.

        Onun öğretmeni, büyüğü olarak fikirlerimiz bazı yerde örtüşmüyor olsa da, görüşümüzde farklılıklar bulunsa da, her zaman onu takdir ettim. Onlarla öğündüm. İşinde, siyasetinde yolu açık olsun. Onu uzaktan da olsa izliyorum. Tekrar seçilerek il başkanlığı koltuğuna oturdu.

       Yerini taçlandırdı diyelim.

        12 Haziran seçimlerinde çok tartışılan, vekil listeleri kötü olmuş denilen, Hüseyin ile mi bunu  başaracağız ı telaffuz eden, listeye giremeyenlerinde  Akyol adamı denilen seçimden 6 ya 5 ile çıktı. Ki Ünye-Ordu- Fatsa kavgası demeyelim de çekişmesi içinde. Ama siyasette usta bir isimle, başbakanın sağ kollarından biri ile seçime girmesi, ona güven vermesi, başta İdris Naim Şahin olmak üzere yeni vekil olacaklar da  Hüseyin e karşı sevgi dolu yaptı. Ekip işi olan bu seçimde,  ekip etle tırnak oldu.

         Ki onlar gönülleri delip te oylar alırken, birileri de adayları ile gezdiler burunlarından kıl aldırmadılar. Usta bir siyasetçinin  çalışma zorluğu ile dertlenmekten se tecrübelerini artıya getirmenin onu da sandığa yansıtmanın hesabını yapmanın kazancı 5 vekil oldu.

       Sayın Akyol da tecrübeli insanla siyaset yapmanın karını almış oldu. Sayın şahin ve vekillerde kendileri ile uyumlu olan insanı sevdiler. Bu seferde;” vay sen misin bakanın sevdiği, onunla uyumlu çalışan, diye onu harcamak adına aylarca kulis yapıldı. Yapanlarda bu partinin kuruluşundan beri içinde olan güçlü isimlerdi.

        Bu tartışmaların gölgesinde oldu seçim. Az farkla karşısındaki güçlü listeye karşı il başkanlığını tekrar aldı. Aslında olmasın diye bakana fısıltılar gitse de o Hüseyin dedi dimdik durdu. Delegelerde az farkla da onu seçti. Altın Ordu için tekrar herkesi kucaklayarak işine sarılacak.

       Onun büyüğü olarak bir şey sorarsa söylerim. Dostluğumuzu başka düşüncelerde olsak ta bozulma şansı yok. O adam. Adamlarda sevilir. Bir çok özel talebelerime buradan selam sevgi.

      Onlar başka idiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar