Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

İŞİNİ BİLECEK

Ordu spor gibi bir takıma gelmek için can atan sporcu orada ki işini bilecek. Onlar hedefi olan takıma gelmiş  oyuncularsa çok çalışmayı da ilke edinecekler. O oyuncular hangi mevkide oynarsa oynasınlar rakip kalede onların önem arz eden işlerinden biri olmalı. Oyuncu defansif ise ofansif, ofansif ise defansif yönünü de en üst düzeye çıkarak çalışmaları bıkmadan yapmalı.
 
Ordu sporda orta sahada oynayan bir çok oyuncunun ofansif anlamda çok ekstre iş yaptığını görmek mucize gibi bir şey. Hakan Özmert vardı , bu yönde iyi idi. Eskilerden şifo Mehmet, Rıza hoca, Emre,  Arda , Selçuk gibi oyuncuların bir çoğu  orta saha oynuyorlar ama ofansif anlamda çok iş yapıyorlar.
 
Bizde kaptan Ali Çamdali bunu iyi yapardı. Bazı oyuncular defansif oynasa da ofansif katkısı ona bir çok pozisyonda gol attırmasına yardımcı oluyor. Sporcunun bireysel yetenekleri iyi olsa da onu çok önemli oyuncu yapmaz. Oyuncu dediğin, çeşitli mevkilerde bile çabuk, içe ve dışa mesafe alabilen, adam eksilten, topla çabuk mesafe alabilen oyuncu olmalı. Sergen Yalçın, Oğuz- Ali Gültiken gibi.
 
Bunlar çok önemli özellikler. Bugünün sportif alanında bu tip oyuncular değer kazanır. Messi, Ronaldo Xavi gibi…Bir takım oyuncusunda yetenek varsa, hangi takıma giderse gitsin, uyumdu, adepte idi gibi komik bahaneleri konuşmamalı, konuşuyor mazeret üretiyorsa onun derhal yollanması kulüp adına çok karlı iş olur.
 
İşte milli takım, işte U20 takımı, sıralaması, oyun anlayışı ve bireysel yeteneğin yanında olmayan takım oyunun ile ne kadar şöhretli olursa olsun teknik adam olarak milli takımlara getirilmeyecek isimler yüzünden düşülen durum.Bunların milli takıma ne verdikleri de ortada. Paramı alırım havamı atarım takım 4-0 yenilmiş ben seneye bakarım, GERİSİNİ KULÜPLERİN ALT YAPI HOCALARI DÜŞÜNSÜN DEYİP, “LÖP LÖP” MAAŞ YEMEYE. Sıralamada nerde milli takım, 75 sırada, 30 sıradan gelinen Avcı hamleli milli takım.
 
Yetenekle olmaz, ona katacaklarınla olacak iş  sporculuk. Yok öyle üş kuruşa bir kocaman köfte olmak…
 
Değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar