Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

SAATLER BU AKŞAM DURDU

 

SAATLER BU AKŞAM DURDU
 
Saat 17.00, yer 19 Eylül stadı, konuk takım Kasımpaşa, oynayacak olansa zor günleri yaşayan olmaması gereken yerde olan Ordu spor. Yeni bir hoca var takımın  başında ise eski Galatasaray ın yardımcı hocası hem şehrimiz,”Cevat Güler”.
 
Bir haftadır  ekibi ile beraber takımın başında ve tanımaya çalışıyor.
 
Ama ondan önce bu takımın başında iki yıldır dünyanın tanıdığı Cuper gibi isim vardı.Bu sezon bütün oynadığı maçlara son anlarda kötü imza atsa da,o  dünyanın tanıdığı önemli  teknik adamı idi. Oynattığı kadro, oynayan sporcular, performansları, hataları sevapları onun bıraktığı raporda vardır mutlaka.
 
Sayın Güler ve ekibi bu rapora göre takım yapmak ve oynamak kadroyu bozmadan fazla oyuncularla oynamadan sahaya bir takım sunmak zorunda ,çünkü Türkiye in en iyi kadrolarından birine sahip olan Kasımpaşa takımı, sanki sıradan takımmış  gibi, bu kadar önemli maça ve takıma karş,ı sahaya sürdüğüğümüz kadroda, çok maçta olmayan, oyun içi duruşunda  iki aydır eksiklikler bulunan  Monje bakıyoruz on birde, sonra Cuper in beş altı maçtır oynatmadığı Şamil orta sahada yerinde, ortasahada bize lazım olacak olan Nizam ise sağ açıkta…
 
Kadroyu görünce, bu takımın bu maçta 3 puan alması gerekiri de iyi bildiğimden, bu orta sahanın Kasımpaşa gibi deneyimi çok yüksek oyunculara  direncinin olmayacağını bidiğimden , korktum, sustum izlerken yenilmeyelim Allah ım diye çok dualar ettim. Etrafımdaki insanların çırpınışlarını görünce de  bu takıma olan sevdalarına inanı acıyarak çaresizce baktım , ağır bir orta alan kurgusu ile Kasım paşaya 3 puan hediye ederek vermelerine ben şaşırmadım, ama onların isyanına da üzüldüm.
 
Olan oldu, basit goller yenildi. Oynayan oyuncuların ne istediklerine bakarken Kasım paşanın neler istediğini buraya yazsam sayfalara sığmaz. Biz ne istedik ki, isteyen istediğini alırdı, alanda aldı gitti. Onların, Teksas ı, Tommiks i, Kinovası, Zagor u vardı, bizim ise bir Red Kitimiz olmadığından bu akşam gölgemizde döndük durduk.
 
Ordu spor bunu hak etmedi. İlk yılında en centilmen 2. takımdı Ordu spor, bu senede iki büyük kulübün istemediği takım oldu ve başkanına cephe aldı Fener ve Galatasaray…
 
Onlarında canı yanar bir gün.
 
Yazık ki yanlışlar zamanında durdurulamadı. Yanlışın tekrar sayısı çokça tekrar edildi, ama hocaya bu konuda sabretmek  ne kadar doğru idi onu başkan bilir, bugün hoca yok, yönetim bunun sıkıntısını çekmek , gelen sözlere sabretmek zorunda.
 
Niye etsin ki?
 
Keşke zamanında bunlara dur dense idi. Onca özel ve güzel işlere imza atan bu yönetimin bu takıma verdiği değer ortada iken, şimdi takımın bu haline konuşanların sesine ses verecek olanda yine bu yönetim ve sayın başkan olacak.
 
Kasımpaşa maçına çıkan kadro, asla bu akşam taraftara istediğini verecek bir on bir değildi. Bunu üzülerek yazıyorum. Kişiler gelir geçerde Ordu spor zarar  görürse o geçmez.
 
 Biraz dikkat etmek lazım.
 
Düşmeye gör, düşersen   ne dostun kalır ne postun. Onun için dimdik ayakta durmalı bu yönetim, her şeye rağmen dimdik. İster devam ederler  ister  ayrılıp başkanla tekrar  olmayacağız yönetimde der giderler, ama şu 5 maç dimdik durmalılar, Ordu sporun ve yönetimin  buna şimdi ihtiyacı var.
 
Hatası sevabı ile…
 
Ama şu gerçekti, bir sürü taraftar için saatler bu akşam durdu, kim ne derse desin durdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar