"Huzursuz Kent ORDU"

Ne kadar bilirsen bil, senin bilgin karşındakinin anlayabileceği kadardır;

Ne kadar anlatırsan anlat, anlattığın karşındakinin anlayabileceği kadardır...

Artık Yetkililer Orduda  Onbine yakın kızlı erkekli ODÜ'lü Öğrenci gencin "sorunlarıyla birlikte" yaşadığını farketmeliler. Yetkililer ODÜ gibi bir kurumun Ordu'nun "hem Kültür hem de  Turizm üssü" olduğunu kabullenmeliler. Vali ve Belediye Başkanı, Odü Rektörü ile işbirliği yaparak sorunlarına çözüm önermeli ve de gerekirse Ek bütçelerle ODÜ ye yardım etmeliler...

"Huzursuz Kent ORDU"

"İddialara göre laf atma tartışması yüzünden 6 kişinin saldırısına uğrayan Enes Çelenk, hastanelik edilinceye kadar dövülmüş ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisine alınmıştı. Olayın meydana gelmesinin ardından polisin yaptığı çalışmalar sonucunda yakalanarak göz altına alınan 6 kişiden 4'ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı"

Ordu merkezde geçen gün ODÜ 1 sınf öğrencisi gencecik delikanlı 6 kişi tarafından Ortalık yerde biçaklanarak öldürüldü.

Bundan 4 yıl kadar önce de "Öbür Vali" zamanında da şehrin göbeğinde ki Turist Otelin hemen kapısında yine 6 kişi tarafından ODÜ öğrencisi Bıçaklanarak öldürülürken bizler şaşkınlığımızı üzerimizden atamamıştık..

Düşünsenize; Ordunun bir ucundan diğerine kosarak 15 dakikada varabilirsiniz.

Üstelik daha dün MOBESE'miz bile oldu...

Lakin bu olaylar da ne oluyorsa, gençlerin bıçaklanmalarına  neden olan olaylar farkedilemiyor?! ve de acıl müdahele edilemiyor ?!

Yıllardır Kefelioğlu'nun ODÜ Rektörlüğü görevini Liyakatlı ve tarafsizca yapması sonucunda Ordu'da  "Klasık Öğrenci olayları" yaşanmıyorsa bu bizim için olumlu bir durum demektir..

ODÜ  yönetiminin, Yatırımlarını alabildiğine hizlı hayata geçirmesi ve öğrencileri ile olumlu iletişim kurması da Ordu için olumlu bir durumdur..

Eğer bu tür olaylar devam edecekse, Ordulular, ODÜ'nün sloganındaki gibi"Huzurlu kentin üniversitesi" sloganını görmezden gelmelidirler.

Yıılarca kulağının üzerine yatanlar ya da "gerçekten duymayanlar" artık ORDU'ya ve ODÜ ye ve onun gençlerine sahip çıksınlar.

Sahilde Spora çıkanlarımız sahil yoluna sahip çıkilmasını istiyorlar. Korkarak spor yapmak istemiyorlar... 

 Hatta "Vali'de Eşofmanlarını takıp koruması olmadan spora cıksın görür "diyorlar...

" Hem de Konağının 3- 5 Yüz mertre ilerisinde kendi de gözleriyle şahit olur "diyorlar...

Vali Düzgün Ordudaki bütün  Basına acilen açıklama yapmalı ve teknik/personel hangi konuda eksıklıkler varsa açıklayarak bu konuda vekillerimizden ve de Devletimizden  talep etmelidir..

 Artık Yetkililer Orduda  Onbine yakın kızlı erkekli ODÜ'lü Öğrenci gencin "sorunlarıyla birlikte" yaşadığını farketmeliler. 

Yetkililer ODÜ gibi bir kurumun Ordu'nun "hem Kültür hem de  Turizm üssü" olduğunu kabullenmeller.

Vali ve Belediye Başkanı ODÜ Rektörü ile işbirliği yaparak sorunlarına çözüm önermeli vede gerekirse Ek bütçelerle ODÜ ye yardım etmeliler.

Milletvekilleri ve Bakan Günay " Saklı Turizm ve Kültür Üssü" ODÜ öğrencilerini dinlemeli ve görüşlerini alarak "kendine ve Kent'ine " olan sorumluluğunu tamamlamalıdır.

Kıssadan Hisse; Rektörü ister sevin ister sevmeyin bu sizin takdiriniz!!!

Rektör Kefelioğlu bugün var yarın yok; Alır başını "Samsun'a geri döner". Kaybı olmaz... 

Lakin Ordu ili Hazır yetişmiş birini daha kaybeder...

Tıpkı Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Öztürk'ü kaybettikleri gibi...

Okullarımızda yetişmiş Güzel sanatlardan... OSMAN KAYA gibi..

Öğrencilerine "annelik, arkadaşlık,sırdaslık yapan" NURSEL KAYMAZ gibi... (bu arada yer kısa diye kısa kestim diğer kişiler darılmasın lütfen)

Her Mevkiiye yerleştirecek ADAM  bulabilirsiniz,; Ama "Yetişmiş, konusunda uzmanlaşmış " ADAM bulmak zor...

Valimiz Sayın Düzgün'e "Basın Mensubu" Yazar  ve "Kısmen Entel" olarak hatırlatma görevimi yaptım.

Lütfen ODÜ'ye ve ORDU'ya sahip çıkın....

Önceki ve Sonraki Yazılar