OTSO NE YAPIYOR!?

OTSO NE YAPIYOR!?

                                                                                     Nevzat Akata

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası son günlerde yine bazı yanlışlara imza atarak üyelerinin ve kanuoyunun gözündeki imajını en kötü konuma sokmaya başladı... 

OTSO ( Ya da geleneksel tabirle" Yerel LONCA") yöneticileri "hevesle ve hizmet aşkı inancı" gerekçesiyle seçildikleri yönetim kurullarında ve diğer organlarda, üyelerinin iş durumlarının, yaşadıkları kentlerin, öncelikle kendi mensupları ve aileleri, çocukları ve diğer çocukların sorunlarını, kent ve kentli psikolojisi gereği Kent etkinliklerinin, Kent mirarisi v.b gibi çağdaş bakış açısını yakalayıp, yaşama geçirme yeteneğini göstermek zorundadırlar.

 Bunun için gereken güç, üyelerinden aldıkları (kimine göre"Deli Dumrul yöntemi ile") zorunlu üyelik ve aidatlarıdır...

Onların kasalarında biriken ve yasal zor ile aldıkları paralar " kendi fındık harmanlarından gelen Çeç fındık paraları" değildir.

 Bu minval üzere konuya yaklaştığımız zaman, OTSO'daki arkadaşlarımızın   yönetim konusunda düştükleri zaafı kendilerine aktarmak istememizde de yine bir kılçıklık  hissetmemeliler.

 OTSO yöneticisisiniz ve genelliklede ekonomik birikimininzde müsait.  Ama siz, parasının br bölümünü ODA ya ödeterek, bazen tek başınıza, bazende aile üyenizle birlikte "Tetkik ve inceleme gezisine" gidiyorsunuz. Yasal olarak hazır zemin ve  kılıf vardır ama, etik ne olacak ETİK!

 Halbuki size gezmeniz için aktarılan o parada, "ODAnızı kuranlardan, yönetenlerden", ABBAS AKYOL gibi birinin (bir zamanlar Ordunun en zenginlerinden)  torununa verilen "öğrenim bursu" var".

Umarmıydınız; Abbas AKYOL gibi birinin torununun sizin bursunuza ihtiyacı olsun... Ama oluyor işte!.  "Düşmez kalkmaz bir Allah!"...

Siz o geziler/iniz/de, O çocuk (!?) gibi üniversite ve dengi okullarda okuyan 200 civarındaki "çocuğumuza akması gereken musluğu kendi "tetkiklerinize ve incelemelerinize"  yönlendiriyorsunuz.

OTSO yönetimi olarak üyelerinizden bazen düzenli "bazen de  benim gibiler elinize düştükçe yaptığınız gibi" zaman zaman " Yasal cebirle" tahsil ettiğiniz paraları "Yeni hizmet binasına ihtiyaç duyuluyor" gerekçesi ile arsa arazi alımına tahsis ediyorsunuz... (O da yüzünüze gözünüze bulaşıyor ya!... Neyse...)

Hani imar izni bu arsanın , var mı ? Yok!.. Yok ama bi biçimde var etseniz bile, artık, banka ve devletin bile işlerini masabaşında değil elektronık ortamda hallettiği bu çağda, bina sayısı ve odasının çoğalmasının ne gibi anlam ve önemi var?. Altında başka bi şey yok ise şayet !

 Orduspor Hepimizin...

Sosyal Patlama riski için, Spor ve yan faaliyet alanları sübap olarak görülürken, ayni zamanda çocuklarımıza da sportif etkinliklerde kılavuz olmalı diye düşünerek, Ordu spor ve amatör sporlara  sahip çıkmalıyız demek yerine, Ordu spora alınan otobüs  olayında bile geri çekilmenize ne cevap vereceksiniz.  Versenizde biz inanıyormuyuz? Kamuoyu inanacak mı?

Üyelerinize getirisi olacak bu Külübün ve amatörlerin etkinikleri de, karınca kaderince, sahip çıkmanız gereken alan değil mi?

Kasanızdaki aidat ve benzeri gelirlerden oluşan "sermayeyi" yanlış sepetlerde yönetme alışkanlığınız sonucunda düştüğünüz "faiz" den geçinme alışkanlığı banka faizleri düştüğü için karaya vurdu.

 Bu nedenlede  yukarıda bahsettiğimiz bazı sorunlara  " ya kardeşim paramızmı var? Gelirlerimiz düştü iiiice"  sözleriyle açıklayamazsınız.

O zaman "arsa ile masa ile ne işiniz var", siz birikan paraları bizlere ve çocuklarımıza ve kentimize harcayın derler ! Böyle diyenlere ne cevap vereceksiniz!?

 Kısacası Sayın OTSO yönetimi; "Düşmez kalkmaz bir Allah", Acilen Çocuklarımıza vermeyi taahüt ettiğiniz burs paralarını verin ve 200 kadar olan sayıyı 120 lere değil, 400 lere yükseltin..

 O çocuklarımız ki kimisi Doktor, muhendis, bilim adamı, sanat adamı  vs olacak.

Aç ve umutsuz ve de karamsar bırakmayın çocuklarımızı... Onlardan bir kısmı bu kente ve bu ülkeye çok hizmet edecekler... ülkenin insan kaynalarını heba etmeyin ettirmeyin...

 Ben Nevzat Akata olarak diyorum ki; bazılarımızdan gönüllü, ama benden bunca yıldır "Kanununi Cebir yoluyla" aldığınız  paramı, kimin kursağına giriyorsa, haram edeceğim.

OTSO Yönetimindeki arkadaşlara bu sitemimiz batmasın... Onlar da makamların ve servetlerin geçici olabileceğini düşünsünler.

Sayın Servet Şahin ve Atilla Kalpaklı'yı severiz..

 Sevgimiz  gözümüzü kör etmediği için gördüğümüzü aktarmakta arkadaş olarak boynumuza borçtur...

Sayın Şahin, sayın Kalpaklı ; "Kılavuzu karga olanın burnu çöplükten çıkmaz" miş diye bir söz var. Bu söz nereden çıktığını merak derseniz söyleyelim ; karganın beslenme biçim ve alışkanlığından...

 Eğer karganız varsa kılavuz olarak, allah kolaylık versin sizlere ve bunca yıldır özenle oluşturduğunuz  o güzel isimlerinize...

Önceki ve Sonraki Yazılar