Başkan Torun;Sen Neymişsin Be Abi...

Başkan Torun;Sen Neymişsin Be Abi...

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, görevde olduğu 4 yılın hesabını verdi. !!!

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde DSP'den Ordu Belediye Başkanı seçilen Seyit Torun, 4 yılda yaptıklarını Ordululara anlattı.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) salonunda gerçekleştirilen '4 yılın değerlendirmesi' toplantısında Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Başkan Yardımcıları Özer Karadağ, Birol Yılmaz ve Cengiz Okur hazır bulundu.

Toplantıya belediye meclis üyelerinin bir bölümü, Belediyedeki müdürlerin büyük bir bölümü ve bir kısım basın mensubu da katıldı.

 İl merkezinde bulunan 3 yerel TV toplantıyı ortak canlı yayınla tüm il geneline yayınladı.

Normalde Gündüz ve hafta içi yapılması gereken toplantı, Kanaatimizce  fazla soru sorulmaması için  "Pasif engelleme" projesi gereği, gecenin ilimiz için geç sayılabilecek saatinde, saat 20:30 da başladı.

Saatler 22:30 a yaklaşırken sunumu tekraren bitiren Belediye Başkanına gecenin bu saatinde soru sormanın manası kalmadığı için toplantıdan ayrılan Ordu Kent Medya Başkanı Nevzat Akata, Başkan Torun'u, mesai saatleri içerisinde, müsait olduğu her hangi bir zamanda, 91.5 te yayın yapan Ordu  Radyo Kent'de bilimsel ve rakamsal canlı yayına davet etti.

Çanak soruların sorulmayacağı bu canlı yayını Belediye Başkan'ı  Seyit Torun'a ücretsiz açacağız...

Başkan Torun'un icraatlarını İhlas Haber Ajansından aldığımız biçimde aynen yayınlarken, kendisini de canlı yayında "hodri meydan"a davet ediyoruz.

İHA'nın haberine göre "4 yılın değerlendirildiği toplantı 3 bölümden oluştu. Birinci bölümde Belediyenin 4 yılda yaptığı tüm hizmetler bir prodüksiyon gösterisi ile anlatıldı.

İkinci bölümde ise Belediye Başkanı Seyit Torun, tüm hizmetleri tek tek geniş detaylarıyla bilgi vererek kamuoyuna anlattı. Son bölümde ise toplantıya katılan vatandaş ve basın mensuplarının sorularına cevap verildi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Başkan Torun, tüm soruları cevaplandırdı ve detaylı bilgiler vererek bazı konuları aydınlığa kavuşturdu.

"4 YILDA 40 KM KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ"

Belediye Başkanı Seyit Torun, toplantıda gerçekleştirdiği ve üzerinde çalıştıkları projeler hakkında şu bilgileri verdi: "Göreve geldikten sonra hizmet yapabilmek öncelikle araç parkını güçlendirmeyi hedefledik. Kamyonlar, greyderler, asfalt ekipmanları, itfaiye araçları satın aldık. Bütün bunlar için 4 milyon YTL ödedik.

Göreve geldiğimizde parke tesisleri, asfalt tesisleri, beton büz boru tesisleri dağıtılmıştı ve dışardan hizmet alınıyordu. Bu tesisleri yeniden revize ettik ve şu anda beton parkemizi, kanalizasyon döşemesi için kullanılan beton boruları, asfaltı hep kendimiz üretiyoruz.

Dışarıya akıtılacak kaynak Belediyede kalıyor. Şehrin en uzak mahallelerinin yollarını yeniden imar ettik, alt yapısını yaptık, asfaltladık. 4 yılda 40 kilometre uzunluğunda su ve kanalizasyon hattı döşedik.

"MAHALLELER, MAHALLE OLDUĞUNUN FARKINA VARDI"

Görevde olduğumuz süre içinde en çok önem verdiğimiz hizmetlerden biriside yeşilleştirme çalışması oldu. Park ve bahçe hizmetlerine azami önem verdik. Şehrin her noktasını yeşillendirmek için büyük çaba harcadık. Sadece geçen yıl 18 bin fidan dikildi. 2004-2007 yılları arasında dikilen fidan sayısı ise 40 bini aşmaktadır.

Dikilen çiçek sayısı ise 347 bindir. Her mahalleye en yeni mobilyalarıyla yeni çocuk parkı yaptık. Mahalle muhtarlarını kahve köşelerinde mühür imzalamaktan kurtardık. Hepsine çalışma mekanları inşa ettik, bilgisayarlar aldık ve muhtar olmanın gururunu yaşattık.

Şehir içindeki gelişi güzel yerlerde bulunan ayakkabı boyacılarını bir lostra salonunda topladık. Köprübaşını mezbelelik olmaktan kurtarıp herkesin buluşma noktası haline getirdik. AB standartlarında bir balıkçı barınağı ve çağdaş normlarda yeni hal binasını Ordu'ya kazandırdık. Mahalleler, mahalle olduğunun farkına vardı.

"ŞEHRİN CV'SİNİ DEĞİŞTİRDİK"

Bülbül Deresi Ordu'nun Ordu'nun CV'si gibiydi ve biz bu CV'yi değiştirdik. Dünün kanalizasyonlu, hastalık saçan ve kokudan şehri rahatsız eden bir görüntüyü tamamen sildik ve herkesin seyretmekten zevk aldığı bir görüntüye kavuşturduk.

Şehirlerarası terminal her köşesiyle dökülüyordu. İç ve dış restorasyonlarla diğer otogarlara örnek oldu. Şehrin giriş ve çıkışlarını en güzel anıt, ışık donatımı, yeşillendirme ve figürlerle donattık.

Ordu'ya gelen artık fındığı, balığı, denizi, horonu anlatan figürleri görebiliyor artık. Ordu'nun tarihi mimari anlayışını yansıtan evleri yeniden günümüze ve geleceğe kazandırmak için Menekşe Sokağı kamulaştırdık ve önümüzdeki dönemde eski evleri yeniden imar edeceğiz."

ÇÖP AYRIŞTIRMA TESİSİ MÜJDESİ

"Yıllardır Ordu Belediyesi'nin en büyük sorunu çöptü ve bu sorunu önlemekte maalesef başarılı olamamıştık. Ancak görevde olduğumuz dönemde bir çok ülkeyi gezdik, bir çok teknolojiyi inceledik. Bunun sonucunda çöp ayrıştırma tesisi için düğmeye bastık.

Halen çalışmalarını ve montajlarını devam ettirdiğimiz çöp ayrıştırma tesisini yaz aylarında Ordu'ya kazandırıyoruz. Artık çöp depolama derdimiz olmayacak. Toplanan çöpler ayrıştırılarak uygun olanları ekonomiye kazandırılacak, uygun olmayan çöpler ise doğal gübre niteliğinde tekrar kullanılacak.

"CANLI HAYVAN BORSASI GELİYOR"

Cuma pazarının bulunduğu yerin üstü uzay çatı ile kaplanacak ve modern bir pazar alanı olacaktır. Cumartesi pazarının bulunduğu yerde çok katlı otopark, çok amaçlı salon bulunan çok modern bir yapıyı projelendirdik ve yakın zamanda temelini atacağız. Ayrıca Gazi Köprüsü ile Soya arasındaki sahili yeniden düzenleyeceğiz ve halka açacağız. Eskipazar mevkiindeki hayvan pazarını modernleştirerek canlı hayvan borsasına dönüştüreceğiz.

"SANATTA ORDU MARKA OLDU"

Sanat bizim olmazsa olmazımız. OBKT bizim yüz akımız. Konservatuarımız her geçen gün daha da büyüyor ve yeni başarılar elde ediyor. Müzik deha ve yeteneklerini ortaya çıkarıyor ve sanat hayatımıza kazandırıyoruz. Aldığımız ödüller bunun bir göstergesidir.

Her yıl düzenlediğimiz Çocuk Tiyatroları Festivali her geçen yıl daha çok ilgi görmeye başladı. Festivale katılmak isteyen ülke sayısı sürekli artıyor ve tercih yapmak zorunda kalıyoruz. Sanat alanında marka şehirlerden olduk.

"ŞEHİR MOBİLYALARINI KORUYALIM"

Tüm Ordulu hemşehrilerimden rica ediyorum, şehir mobilyalarını korusunlar. Biz göreve geldiğimizde bu şehre en iyi mobilyaları getirmek, Ordu insanının her şeyin en iyisini kullanmasını istedik. Duraklardan, çöp kutularına, oturma banklarından, yoldaki kaldırım taşına, parkelerine ve diğer mobilyalara kadar her şeyin en iyisini seçtik. Ancak her gün kırılan, darp edilen, tahrip edilen durak, çöp kutuları, bankları saymak zorunda kaldık.

 Şehirde gördüğünüz her mobilya hepimizin parasıyla alınıyor. Medeni bir şehirde yaşamak istiyorsak çağdaş kentli olmanın bilincine varmalıyız. Ben hemşehrilerimin bu duyguya sahip olduğuna, bu duyguya sahip olmakta zorlanan insanlara engel olacağına, şehrin mobilyalarını bundan sonra koruyacağına eminim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum