Okul Sporları Grup Şampiyonası olmasına rağmen aslında mini bir Türkiye Şampiyonası tadında gerçekleşecek.

Okul Sporları Grup Şampiyonası olmasına rağmen aslında mini bir Türkiye Şampiyonası tadında gerçekleşecek.

Ordu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılacak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor yarışmaları kapsamında Okul Sporları Gençler (B) Erkek Güreş Grup Müsabakaları Ordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda yapılacak. 20-24 Aralık 2023 tarihl

PEHLİVANLAR ORDU’DA MİNDERE ÇIKACAK

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Güreş Gençler (B) Erkek Grup yarışmaları Ordu’da başlıyor.

Ordu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılacak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor yarışmaları kapsamında Okul Sporları Gençler (B) Erkek Güreş Grup Müsabakaları Ordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda yapılacak. 20-24 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek grup müsabakaları 4 gün boyunca sürecek. Serbest stil ve Grekoromen yarışmaları 4 (dört) günde tamamlanacaktır. Serbest Stil (21-22 Aralık 2023) Grekoromen Stil (23-24 Aralık 2023) tarihlerinde devam edilerek tamamlanacaktır.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Güreş Gençler (B) Erkek Grup yarışmalarına Türkiye’nin 25 İlinden katılım gerçekleşecek. Grup müsabakaları için Ordu’ya Karadeniz illerinin yanı sıra Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve İç Anadolu İllerinden kafileler gelecek. Ev sahibi Ordu’nun yanı sıra Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Van, Şırnak, Hakkari illeri katılım sağlayacak.

Grup merkezlerinde, Serbest stil ve Grekoromen yarışmalarında her sıklette ilk 6 (1-2,3.3,5.5) dereceyi elde eden sporcular Türkiye birinciliği yarışmalarına katılma hakkı elde edeceklerdir.

Grup şampiyonasında değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç “ Pehlivanlar diyarı Ordumuzda Grup şampiyonası düzenlenecek. 25 ilden grekoromen ve serbest stilde önemli dereceler elde etmiş, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporcularımız antrenörlerimiz Ordumuza madalya hedefi için Türkiye Birinciliğine kalabilmek için mindere çıkacaklar. Okul Sporları Grup Şampiyonası olmasına rağmen aslında mini bir Türkiye Şampiyonası tadında gerçekleşecek.

Katılım gösterecek İllerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bizlerde sporcularımıza en güzel şekilde ev sahipliğini yapacağız. Bu doğrultuda desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Valimiz Sayın Muammer Erol’a teşekkür ediyorum. Tüm Orduluları 20-24 Aralık 2023 tarihleri arasında Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda sporcularımızı izlemeye ve onları desteklemeye davet ediyorum.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.