SENDİKA GENEL BAŞKANI, EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI OLDU.

SENDİKA GENEL BAŞKANI, EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI OLDU.

Uzun;" Yerel seçimlerde kimin kazanacağından önce "Nasıl bir belediyecilik?" sorusuna verilecek yanıt önemli. Bu seçim sürecinde demokratik halkçı belediyeciliği öne çıkaracağız. Önceliğimiz, emek ve demokrasi güçleriyle en

SENDİKA GENEL BAŞKANI, EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI OLDU.

Emek Partisi 10. Genel Kurulu 24 Aralık 2023 Pazar günü Ankara'da yapıldı. Genel kurulda DİSK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan Emek Partisi genel başkanı oldu. Seyit Aslan bir süre önce yapılan DİSK Gıda İş Genel Kurulunda yeniden aday olmamıştı.

Genel Kurulu değerlendiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, işçi, emekçi partisi olmanın gereğinin yapıldığını belirterek, "Ankara'da yaptığımız Genel kurula delege ve üyelerimizle katıldık. Özellikle grev ve direnişte olan işçilerin katılmış olması çalışmalarımızın sonucunun göstergesidir. Genç ve kadın katılımının arttığına da tanık olduk. 37 kişilik Genel Yönetim Kuruluna 10'dan fazla genç işçi seçildi." dedi.6d682186-8fd2-4bfc-8727-74861b4cea79.jpeg

Her alanda varız
Parti olarak yaşamın her alanına müdahale ettiklerini vurgulayan Uzun," Örgütlenmemiz gözle görülür biçimde büyüyor. İki milletvekilimizle işçilerin sesini meclise taşırken direnen işçilerin içinde yer alarak farklılığımızı ortaya koyduk. Toprağını, suyunu, tarım arazilerine sahip çıkan halkımızın, mağdur edilen üretici köylülerin, eğitim ve barınma hakkı için mücadele eden öğrencilerin, kadınların, gazetecilerin yanında olduk. Kısaca emek ve demokrasi mücadelesinin her alanında parti olarak yer alarak kapitalizme karşı mücadeleyi büyütmek için örgütleniyoruz." dedi.

emepkurultay-001.jpegDemokratik halkçı belediyecilik
Uzun, yerel seçimlere de değinerek, " Yerel seçimlerde kimin kazanacağından önce "Nasıl bir belediyecilik?" sorusuna verilecek yanıt önemli. Bu seçim sürecinde demokratik halkçı belediyeciliği öne çıkaracağız. Önceliğimiz, emek ve demokrasi güçleriyle en geniş birlikteliği oluşturmaktır. Yerel seçimlere katılımımızı ve taraf oluş biçimimizi de bu anlayışla öreceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.