Devlet'te İlk Anjio

Devlet'te İlk Anjio

Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin poliklinik tedavisi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi, çağ atlıyor. Son yıllarda eksik cihaz, doktor ve hemşire sayısının arttırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde açık kalp ameliyatları ve koroner anjiyo tedavilerinin yapılmasına

Yaklaşık 1 milyon kişinin poliklinik tedavisi gördüğü

Ordu Devlet Hastanesi, çağ atlıyor

Son yıllarda eksik cihaz, doktor ve hemşire sayısının arttırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde açık kalp ameliyatları ve koroner anjiyo tedavilerinin yapılmasına başlandı.
Gerek fiziki mekan gerekse sağlık hizmetleri açısından kendisini her geçen gün geliştiren Ordu Devlet Hastanesi'nde yeni bir dönem başlıyor.
Türkiye'nin büyük illerindeki hastanelerde gerçekleştirilen açık kalp ameliyatları artık Ordu Devlet Hastanesi'nde de gerçekleştirilecek.
    Başhekim Opr. Dr. Atilla Öztürk ve ekibinin iki yıl önce başlattığı çalışmalar sonuca ulaştı. İki yıl önce açık kalp ameliyatlarının yapılabileceği cihaz, teknik donanım ve ekibi oluşturmak için kolları sıvayan Ordu Devlet Hastanesi Başhekim ve yöneticileri, ekibin oluşturulması ile bir ilke imza attı.
Hastane binasının üçüncü katında oluşturulan 'Açık Kalp Ameliyatı ve Koroner Anjiyo Birimi', tüm teknik donanımlarıyla hazır hale getirildi. Birimin başına getirilen Prof. Dr. İsmet Dindar ile 10 kişilik ekibi ilk Anjiyo tedavisini de gerçekleştirdiler. 

                                     10 Kişilik ekiple

                    3 Yılda 1300 Ameliyat Hedefi

Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk, büyük emekler sarf ederek gerçekleştirdikleri çalışmanın sonuca ulaşması ve Ordu"da açık kalp ameliyatları ve koroner anjiyo tedavilerinin yapılmasına başlanmasından dolayı büyük sevinç duyduklarını belirtti.
Ameliyatları yapılacak 10 kişilik ekiple sözleşmelerin yapıldığını, hastanede 3 yılda bin 300 kalp ameliyatı ve 12 bin Anjiyo tedavisinin yapılmasının hedeflendiğini belirten Opr. Dr. Öztürk, "Bu ekip aynı zamanda bizim kendi doktorlarımızı da kalp ameliyatları konusunda yetiştirecek. 5–6 ay sonra bizim ekibimizde bu ameliyatları yapabilecek hale gelecek. Bu hem bizim için hem de yakın ilimiz Giresun için büyük bir fırsat olacak.

Bizim tek bir hedefimiz var. İnsanımıza çağdaş, modern ve konforlu mekanlarda sağlık hizmeti vermek. Ayrıca bir ay içinde nükleer tıp çalışmalarımız da başlayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.