163 Bin Kitap Okutmuş !

Kitap Okuma temasında öğrencilerin okuduğu kitap sayısı 154.339, velilerin okuduğu kitap sayısı 9234, okunan toplam kitap sayısı 163.573.

Benchmarking Projesi Nisan Ayı üst Kurul Toplantısı Yapıldı
 
Ordu'da, eğitimin kalitesini ve başarısını artırmak için öğrenci kapasitesini geliştirmek ve öğretmenlerde motivasyonu yükseltmek amacıyla başlatılan "Benchmarking" projesi kapsamında oluşturulan Üst Kurul, Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi.
 
Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Kenan ÇİFTÇİ'nin başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Halil KARBUZ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat ÖZTÜRK, Akkuş ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali YILMAZ, Aybastı Mehmet Akif ERSOY Anaokulu Müdür Vekili Ünal ÇELİK, Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Şenel MUSLU, Gölköy Anaokulu Müdür Vekili Merve GÜNAY, Korgan Yenipınar İlkokulu Müdürü Uğur Önder EREK, Kumru Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Ersin MORAL, Perşembe Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Dinçer BEKTAŞ, Ünye Fehmi Cerrahoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Ahmet ÖĞRETEN, Çamaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih USTA, Çatalpınar Çok Programlı Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Osman BELEK katıldı.
 
"Öncelikle Kendi Okulumuzu Analiz Edeceğiz"
 
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, Benchmarking projesinin bir kıyaslama metodu olduğunu söyleyerek," Diğer okullarda neler yapılıyor, hangi şartlarda nasıl eğitim veriliyor, onları analiz ederek, kendi okulumuza veya ilçemize şartları uyarlayarak uyguluyoruz. Burada öncelikle kendi okulumuzu analiz ediyoruz. Bunu yaparken ilk olarak kendi ilçemizde, akabinde komşu ilçelerde, il içinde veya komşu illerden ya da ülkelerden kıyas okulları seçmemiz gerekiyor" dedi ve Son yılların Pısa sınavında birinci olan okulun Finlandiya olduğunu ancak, Finlandiya'nın son üç yıldır üçüncü ve dördüncülüğe düşerek bunun sebeplerini araştırmaya başladığını üst kurul üyeleri ile paylaştı.
 
"Eğitime Çok Önem Veriyoruz"
 
Her yerde bir değişim, dönüşüm ve inovasyon'un söz konusu olduğunu belirten Vali ÇİFTÇİ, "Bizlerde eğitime çok önem veriyor, üzerinde titizlikle duruyoruz. Ordu Valiliği görevine geldiğim günden bu yana 900'e yakın projenin uygulanması beni mutlu etti. Alt projeler ise 3 bini geçiyor" diyerek, Ordu'nun eğitimdeki yerinin 58. sırada olduğunu hatırlattı ve " bu yıl inanıyorum ki, 40'lı rakamlara ineceğiz" dedi.
 
"Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin Olduğu Bir Sistem Başarısız Olamaz"
 
Öğretmenlerin hepsinin Benchmarking projesi sisteminin bir parçası haline geldiğini ve 5116 üye bulunduğunu ifade eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Bu proje öğretmenlerimizin yenilenmesini getiriyor, öğrencilerin bu işe katılımını sağlıyor. Velilerin de işin içine girmesi ise ayrı bir güzellik. Öğretmen, öğrenci ve velilerin olduğu bir sistemin başarısız olacağı düşünülemez. Eğitimde devamsızlık oranlarının en az olduğu il Ordu. Ordu'nun daha fazla gelişmesi, daha fazla ilerlemesini istiyoruz" diye konuştu.
 
"Her İlçede Farklı ve Güzel Uygulamalar Yapılıyor"
 
Benchmarking projesi kapsamında her ilçede farklı ve güzel uygulamalar yapıldığını anlatan Vali ÇİFTÇİ, Gülyalı ilçesinde yeni yapılan kütüphanede okunan kitap sayısının 330 bin olduğunu, ayrıca Ünye İlçesinde de sosyal etkinlikler çerçevesinde Bilim sokağı ve müzik sınıfı oluşturulduğunu kaydetti ve Ordu'nun artık okumaya başladığının altını çizdi.
 
"Öğrencilerimiz Su Tasarrufu Konusunda Bilgilendirildi"
 
Bu yıl çok ciddi kuraklık yaşanacağını ve sularda yüzde 70'lere varan azalma nedeniyle sıkıntı olabileceğini dile getiren Vali Kenan ÇİFTÇİ, daha önceki toplantıda su tasarrufu konusunu ele aldıklarını ve öğrencilerden başlayarak bilgilendirilme yapıldığını, öğrencilerinde su tasarrufu konusunu aileleri ile paylaştıklarını ifade etti.
 
"Eğitime Önem Veren Ülkeler Daima İlerler"
 
Vali Kenan ÇİFTÇİ, "Ülkelerin gelecekte ilerlemesinin tek sebebi eğitimdir. Eğitime önem veren ülkeler daime ilerler" diyerek, kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaptı.
 
Toplantıda üst kurul üyelerinin görüşleri alınarak Mayıs ayı teması olarak "Çevre Tanıtımı" konusunun işlenmesi tavsiye kararı alındı.
 
Benchmarking Projesi Nisan Ayı Üst Kurul Toplantısında Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü Benchmarking raporu sunuldu. 
Buna göre, Kitap Okuma temasında öğrencilerin okuduğu kitap sayısı 154.339, 
velilerin okuduğu kitap sayısı 9234, 
okunan toplam kitap sayısı 163.573.
 
Ailelerin Eğitim Sürecine Katılımı Teması: 
 
Ev Ziyaretleri veli sayısı 2275, 
Veli Görüşmeleri ve seminerler 8554,
Sınıf içi veli katılımlı Kurabiye Yapma, pasta, turşu, boyama, çiçek dikimi Müzik aleti çalma, tanıtma, yapma vb. katılan veli sayısı 2665,
katılan öğrenci sayısı ise 4436. 
Diğer Satranç, fiziksel aktivite spor, yürüyüş katılan veli sayısı 754,
katılan öğrenci sayısı 4210.
 
Meslek Tanıtımı Teması: 
yerinde ziyaret edilen meslek grubu sayısı 768, 
okula- sınıflara davet edilerek tanıtılan meslek grubu sayısı 389.
 
Tasarruf Tedbirleri Teması:
Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan etkinlik sayısı 592, 
yapılan etkinliğine katılan öğrenci sayısı 16991, yapılan etkinliğe katılan veli sayısı 6340.
 
Başarısız Öğrencilerin Tespit Edilmesi ve Destek Etkinlikleri Teması: 
başarısızlığı tespit edilen öğrenci sayısı 2856, 
açılan kurs sayısı 76, 
gönüllü olarak yapılan çalışma 627.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Kültür Sanat Haberleri