"... bu bayram en çok bu yıl şampiyon olan Beşiktaş'ın ve stadyumları "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla inleten Çarşı'nın bayramıdır"
19 Mayıs Kutlu Olsun
AKP’nin resmi alanlardan uzaklaştırdığı diğer milli bayramlar gibi 19 Mayıs da sokaklarda kutlanacak.
Ancak bu bayramın Beşiktaşlılar için ayrı bir önemi var.
Nedeni şampiyonluk kutlamalarının ortasına düşmesi değil.
Doğrudan bayramın tarihiyle ilgili.
19 Mayıs ilk defa 24 Mayıs 1935’te "Atatürk Günü" adı altında kutlandı. Zira 19 Mayıs, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'ye ilk adım attığı gündü. Atatürk’e “Atatürk Spor Günü” organize etmeye karar veren Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1935 Mayıs ayı içinde Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri ile bir toplantı düzenleyerek, bu fikri ortaya attı ve diğer kulüpler de katıldı.
24 Mayıs 1935 günü bu bayram münasebetiyle, Fenerbahçe Stadı’nda yapılacak hareketleri seyretmek üzere 20 binden fazla seyirci toplandı. O gün müsabakalardan önce yapılan resmi geçitte, başta 100’ü aşkın sporcu kadrosuyla Beşiktaş, onu takiben Fenerbahçe ve Galatasaraylı sporcular yürüyüş geçidi yaptılar.
Beşiktaş’ın kurucularından Ahmet Fetgeri Bey, “Atatürk Günü”nün tüm Türk Gençliği’ne maledilebilmesi için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adı altında ve her yıl yapılmasını teklif ediyorum" diyerek her yıl bu şekilde kutlama yapılmasını önerdi. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı sonraki yıllarda"Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını aldı.
İşte bu nedenle bu bayram en çok bu yıl şampiyon olan Beşiktaş'ın ve stadyumları "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla inleten Çarşı'nın bayramıdır