BÜYÜKŞEHİR’DE TUHAF İŞLER…
BAŞKA İŞİN YOK MU?
Cumhuriyet al Partisi Ordu milletvekili doktor Mustafa adıgüzel yaptığı yazılı açıklamada Ordu Büyükşehir belediyesini eleştirerek şunları söyledi.
Dr Adıgüzel; Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin şimdi de Karşıyaka Mahallesi'nde konutların kenarında ve spor alanlarının ve sosyal tesislerin dibinde bir petrol istasyonu yaptığını öğrendik. Yani Ordu BB akaryakıt işletmeciliğine soyunuyor.
Gelen bilgilere göre bedelinin iki katı fiyata il dışından bazı kişilere rant sağlamak için Ordu’da bir çok işletmecinin zaten bulunduğu bir sektörde bu girişim akıllarda soru işareti yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi zaten birçok Ordulu girişimcinin yaptığı işi şehir merkezinde yapıp il dışından insanlara rant sağlayacağına bu hizmetin olmadığı Çambaşı, Perşembe Yaylası gibi yerlerde yapsa anlaşılır olabilirdi.
Belediyenin bu akaryakıt istasyonunu bir süre işletip daha sonra “benim işim değil” diyerek oraya konuşlandıracağı firmaya satacağı ve bir çeşit hülle yapılacağı, bu şekilde kamu kaynakları ile hem inşaat hem satış aşamasında iki defa haksız rant yaratılacağı duyumları vardır.
Bu petrol istasyonu konusu gündem olmaya başlayıp kokusu çıkınca bu sefer de örtbas etmek için Ordu yerel haber kuruluşlarına dün bir haber servis ettiler. Büyükşehir Belediyesi, Ordu'daki tüm petrol istasyonlarını denetleyeceğini ve geçmiş ruhsatlarını gözden geçireceğini duyurdu. Aslında Ordu Büyükşehir Belediyesi bu yeni yapacağı akaryakıt istasyona dair ses çıkarmamaları için diğer petrol istasyonlarına aba altından sopa gösteriyor.
Bu akaryakıt istasyonlarının standarda uygun olmayan durumları varsa bugüne kadar neredeydiniz?
Büyükşehir Belediyesi kendi esnafıyla ve hatta kendi halkıyla yarışmaktadır. Şehir içerisinde adım başı konuşlandırdığı büfelerde yerli malı ürünler sattığını iddia edip, ulusal ölçekte satış yapan büyük şirketlerin ürünlerinin yanında bilindik markalı kola, gazoz, meyve suyu satıyor. Bakkala markete rakip olmuş hatta simitçinin yanında simit satan ona bile rakip olan bir belediye başkanı var.
Hilmi Bey tarıma, üretime, çiftçiye destek vermeyi yanlış anladı.
Ordu coğrafyasında binlerce ton meyve ağaçlardan boşa akıyor. Köylerden bu ürünleri al, topla kurut. Meyve suyu ya da reçel yap. İç veya dış piyasada satılması için önayak ol.
Çiftçinin elinden ürünleri tarladan alıp değerlendirip il dışına ya da farklı pazarlara ulaştırmak başka bir şey Ordu’daki Pazar yerlerinde köylü kadınların yanına oturup onlarla rekabet etmek başka bir şeydir.
Duyduğumuza göre Hilmi Beyin kendisi de bu akaryakıt işletmesinde çok istekli değil ancak daire müdürlerine söz geçiremiyor. Yanlış iş yapmak bir hatadır ve idare sorunudur. Ancak yaptırılan kişi olmak iki defa hatadır, hem idare hem irade sorunudur.
Bu konuda Meclis’te hazırladığımız bir önergeyi ve Cimer başvurumuzu gündeme getirerek takipçisi olmaya devam edeceğiz," dedi