Bakan Şahin Haftasonu Yoğundu

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, törende yaptığı konuşmada, protokolün, İTO'nun Anadolu'ya yönelik eğitim alanındaki katkı programı çerçevesinde Ordu'ya da planlanan bir eğitim tesisi yapımına ilişkin olduğunu ve şehit Zeki İnan adına yapılacak endüstri

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Ordu’ya geldi.

 Bakan Şahin Haftasonu Yoğundu

 

Cumartesi gunu  özel uçakla Ankara'dan Samsun Çarşamba Havaalanı'na, oradan da karayoluyla Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gelen İçişleri Bakanı ŞAHİN, Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekilleri Fatih Han ÜNAL, İhsan ŞENER, Harun ÇAKIR, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Vali Yardımcısı Ömer ADAR, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ARPACIOĞLU, il ve ilçe protokol mensupları tarafından karşılandı.

 

 

İlk olarak Ünye'de bir mobilya mağazasının açılış törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, daha sonra Ünye Belediyesi'nin İçme Suyu Arıtma Tesisi temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan ŞAHİN, konuşmasının ardından Vali Orhan DÜZGÜN ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Ünye Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatının temelini attı. Bakan ŞAHİN, temel atma töreninin ardından Kumru ilçesinde Mustafa ÇAYA’nın oğlunun sünnet törenine katıldı.

 

 

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu’daki programını Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi’nin düzenlediği Madalya Töreni’ne katılarak devam ettirdi.

Valilik İl Genel Meclisi Salonunda yapılan törene, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN ve Vali Orhan DÜZGÜN’ün yanı sıra protokol mensupları, daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah ERASLAN ile çok sayıda Kore ve Kıbrıs gazileri ve yakınları katıldı.

 

 Bakan ŞAHİN, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde düzenlenen ve İstanbul Ticaret Odası(İTO) tarafından Ordu merkez ilçede yaptırılacak Endüstri Meslek Lisesi binası protokol imza törenine katıldı. Bakan ŞAHİN, İstanbul Ticaret Odası(İTO)’nın yapımını üstlendiği ve Şehit Uzman Çavuş Zeki İNAN’ın adının verildiği okulun yapım protokolünü, Vali Orhan DÜZGÜN, İTO Başkanı Murat YALÇINTAŞ, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ ile birlikte imzaladı.

 

 

Buradan Cumhuriyet Mahallesinde özel sektör tarafından yaptırılan yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunun açılış törenine katılan Bakan ŞAHİN’in Ordu’daki 1 günlük programının son durağı Ordu Kalite Derneği’nce Boztepe tesislerinde düzenlenen ödül töreni oldu.

 

Ordu'ya Yeni Endüstri Meslek Lisesi

İstanbul Ticaret Odası(İTO)'nca, Ordu'da şehit Zeki İnan adına yaptırılacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ilişkin protokol, İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN'in de katıldığı törenle imzalandı.

 

Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde düzenlenen protokol imza törenine, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in yanı sıra Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, Ordu Milletvekilleri Mustafa HAMARAT, Fatih Han ÜNAL, İhsan ŞENER, Harun ÇAKIR, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat YALÇINTAŞ, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, İTO ve OTSO Yönetim Kurulu üyeleri, protokol mensupları ile yapılacak okula adı verilen şehit uzman çavuş Zeki İNAN’ın ailesi katıldı.

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, törende yaptığı konuşmada, protokolün, İTO'nun Anadolu'ya yönelik eğitim alanındaki katkı programı çerçevesinde Ordu'ya da planlanan bir eğitim tesisi yapımına ilişkin olduğunu ve şehit Zeki İnan adına yapılacak endüstri meslek lisesinin bir yıl sonra açılışını yapmayı umut ettiğini söyledi.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, bir ülkede meselenin sadece üretim olmadığını, paylaşımın daha büyük önem taşıdığını belirterek, "Bir ülkeyi ayakta tutan, milli birlik ve kardeşliği güçlendiren, üretimin ötesinde paylaşımdır. Paylaşımda bir devrim yaşanıyor bu ülkede" dedi.

 

Konuşmasında ekonomideki gelişmelere işaret eden Bakan ŞAHİN, ekonomide bir canlılık olduğunu, ihracat ve üretim rakamlarının 1'den 3'e, 5'e katlandığını, milli gelirin arttığını, bugün imzalanacak okul protokolünün de bu gelişmenin tezahürü olduğunu söyledi. Bakan ŞAHİN, şunları kaydetti: "Mesele sadece üretim değildir. Daha önemli olan bir ülkede paylaşımdır. Bir ülkeyi ayakta tutan, milli birlik ve kardeşliği güçlendiren, üretimin ötesinde paylaşımdır. Bu ülkede yüzde 8'in üzerinde büyüme gerçekleşiyor. Çin ile yarışıyoruz."

 

İstanbul'un, 80 ilden gelen insanların ortak eseri olduğunu, onların bu kenti büyüttüğünü ifade eden Bakan ŞAHİN, eğitim tesisi yapımı konusundaki katkılarından dolayı İTO’ya ve iş dünyasına teşekkür etti.

 

İTO’nun yaptıracağı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi protokol imza töreninde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali Orhan DÜZGÜN, “Geçtiğimiz yıl Ordu’da Endüstri Meslek Lisesinin bina ihtiyacını gördüğümüzde, İTO’nun Türkiye’nin dört bir yanında şehitlerimiz adına okul yaptığını duyduğumuzda, İTO Başkanı Sayın Murat YALÇINTAŞ’a hem yazılı ve sözlü talebimizi iletmiştik. Sayın bakanımızın destekleri ile Ordu Endüstri Meslek Lisesi, İTO’nun 2011 programına alındı. Bugün de bu okulun yapım protokolüne ilşkin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Bu imza töreninden sonra inşallah kısa bir süre içerisinde yeni bir endüstri meslek lisesi binası yapılacak ve Ordu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri daha güzel ve modern bir binada eğitim görecek. Endüstri Meslek Lisesinin yapılacağı alan, Organize Sanayi Bölgemizin içerisinde yer alıyor. Bu okulun programa alınmasında büyük katkısı olan İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN’e ve milletvekillerimize, okulu yaptıracak ola İTO Başkanı Sayın Murat YALÇINTAŞ ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Protokol imza töreninde konuşan İTO Başkanı Murat YALÇINTAŞ ise, İstanbul'dan Anadolu'ya, İstanbul'dan Ordu'ya sadece ticari köprüler değil, bir gönül köprüsü de kurduklarını ifade ederek, Anadolu'nun her köşesinde şehitlerin isimlerini taşıyan okullar yaptırdıklarını söyledi.

 

İTO'nun 1882 yılından beri ülkenin her köşesini ticari olarak ilgi alanında gördüğünü, bugün de sadece ticaret ve ekonomi bağlamında değil, sosyal sorumluluk çerçevesinde de Anadolu ile İstanbul'u buluşturduklarını belirten YALÇINTAŞ, ''İTO olarak 1968 yılından 2010 yılına kadar olan dönemde, Türkiye'ye toplam 14 okul kazandırdık. 2010 yılından sonra ise, okul yapımının yanında, bir ahde vefanın peşindeyiz. Vatan toprağının muhafazası için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen askerlerimizin adını okullarımızda yaşatıyoruz. Böylece şehitlerimize karşı şükran borcumuzu bir nebze ödemeye gayret ediyoruz'' dedi.

 

İTO Başkanı YALÇINTAŞ, Anadolu'nun her köşesinde yükselen şehit okullarının yapımına, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün direktifiyle 2010 yılında başladıklarını ve o yıl, 13 ilde 13 şehidimizin adını taşıyan ilköğretim okulları için Valiliklerle protokoller imzaladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: ''2011 yılı içinde de Anadolu'nun 10 şehrinde, yine şehitlerimiz adına 10 meslek lisesinin inşası için yola çıktık. Neden okul yapıyoruz? Şehitlerimiz için. Çünkü bizim inancımız, şehidin kanıyla alimin mürekkebini bir tutar. İlimle şehitliği aynı derecede över. Biz de şehidimizin anısıyla ilmi, eğitimi birleştiriyoruz. Bunu da şehidimizin adını bir meslek lisesine vererek yapıyoruz. Böylece bu okuldan meslek sahibi olarak mezun olan çocuklarımızın, vatanımızın kalkınması ve gelişmesi için bir nefer olmalarını amaçlıyoruz '' dedi.

 

İTO Başkanı YALÇINTAŞ, şehit Uzman Çavuş Zeki İnan'ın 15 yıl görev yapan bir asker olduğunu, 8 Ağustos 2010'da Mardin'de görev yaptığı sırada, mayınla şehit olduğuna işaret ederek, ''Zeki İnan, diğer şehitlerimiz gibi ailesine onurlu bir miras bıraktı. Verdiği her şehitle birlikte yüreği dağlanan milletimiz de onu minnetle yadedecektir. Ben şundan eminim ki birliğe, bütünlüğe ve kardeşliğimize kurulan hain tuzaklar aslında bu tuzakları kuran karanlık elleri vuruyor. Bizi bölmeye çalışanlar, sarsılmaz irademiz karşısında çaresiz kalıyor. Bu ülkeyi kurarken taşıdığımız azim ve kararlılık, eksilmeden devam ediyor. İnanıyorum ki, bizler bu kararlılığı sürdürdükçe de kötü emeller hayat geçmeyecektir'' diye konuştu.

 

Törene Şehit Zeki İnan'ın annesi Fatma, babası Hilmi İnan, eşi Hakime ile kızları Sedef ve Hilal de katıldı.

Bakan ŞAHİN, Ünye İçme Suyunun Temelini Attı

 

Ünye Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Regülatör İsale Hattı ve Depo İnşaatı Temel Atma Töreni, Döşemedibi Mahallesi, Bayramca Tepesi’nde İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in de katıldığı törenle gerçekleşti.

 

Ünye Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Regülatör İsale Hattı ve Depo İnşaatı Temel Atma Töreni’ne, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in yanı sıra Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekilleri Fatih Han ÜNAL, İhsan ŞENER, Harun ÇAKIR, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZDEMİR, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat YALÇINTAŞ, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ARPACIOĞLU, DSİ Bölge ve Şube Müdürü, protokol mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Ünye Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Regülatör İsale Hattı ve Depo İnşaatı Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Temelini atığımız işlerin büyük kısmı gerçekleşti. Bu çalışma DSİ’nin çalışması, anı zamanda Ünyelilerin ve Ünye Belediyesi’nin de çalışması. Bütün kamulaştırma arazinin temini, paralarının ödenmesi yükümlülüğüne Ünye Belediyesi’nin yani Ünye’nin, sizlerin katkısıyla yapılan bir çalışma. Bir bakıma şehir çalışmasıyla DSİ çalışması yan yana gelmek suretiyle güçler, kaynaklar, akıllar birleştirilerek yapılan çalışma. Ünye’nin bugün belki su sıkıntısı yok, fark etmiyoruz bunu. Bundan 8-10 sene önce maalesef fark ediyorduk. Belediye Başkanımız bugün geldikten sonra acil tedbirlerle su kesintisini, nüfusu artan, devamlı göç alan Ünye’de, turizm hareketliliğinin olduğu Ünye’de su sıkıntısını bu halka hissettirmedi. Biz bir şeyi gördük, hissediyorduk. Bu su bugün var, ama yakın gelecekte böyle giderse, büyüyen Ünye’de su sıkıntısı çekilecekti. Sıkıntı gelmeden, tehlike gelmeden, problem olmadan çare bulmak lazım, çözüm bulmak, sorunların altında ezilmek olayların altında kalmamak lazım.”

 

Konuşmasında Fatsa ve Ordu içme suyu projelerine de değinen Bakan ŞAHİN, “Fatsa’nın suyunu inceletiyoruz. Ordu merkezdeki su çalışması devam ediyor, o da bitecek. Her şehirde olduğu gibi bu ilimizde su sıkıntısı çekilmeyecek. Yarınlarda da çekilmeyecek, 50 yılı görerek gideceğiz” dedi.

 

Törende bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, içme suyunun hayatın her anında ihtiyaç duyulan önemli bir şey olduğunu, Ünye Belediyesi’nin DSİ ile başlattığı çalışma sonucu temeli atılan tesisin ilçeye kazandırılacağını söyledi. Vali DÜZGÜN konuşmasında şunları kaydetti; “Ünye’de bir taraftan arıtma tesisi, diğer taraftan isale hattı ve depo inşaatıyla yaklaşık bir yıl sonra 2012 yılının bu aylarında bu tesisler hizmete girecek. DSİ’nin, Ünye ile beraber ilimizin belediye teşkilatı bakımından iki büyük merkezi olan Ordu Merkez ilçe ve Fatsa’ya yönelik, buraların içme suyunun karşılanması yönelik çalışmaları da var. Ordu Merkeze ilişkin geçtiğimiz hafta, içme suyu projesinin ihalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde yer teslimine başlanmak suretiyle isale hattı, depo yapılması çalışması gerçekleşecek.Fatsa’nın içme suyunun geleceğe yönelik yeterli hale gelmesi için de çalışmalar devam ediyor.”

 

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer ÖZDEMİR de törende bir konuşma yaparak, Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel EROĞLU’nun talimatıyla 2008 yılında 2008- 2012 yılarını kapsayan 81 şehir merkezi içme suyu eylem planı hazırlandığını, bu plan revize edilerek 2010 -2014 ü kapsayacak şekilde yenilendiğini söyledi. ÖZDEMİR, “Bu eylem planı özellikle şehir merkezlerimizin ve ilçe merkezlerimizin asgari 2040 yılına kadar olan su ihtiyaçların 2023 yılına kadar yapılacak tesislerle tamamen çözülmesi ve problemin ortadan tamamen kaldırılması için bu eylem planıyla bütün şehirler masaya yatırıldı talep ve ihtiyaçlar ele alınarak yol haritası çizildi” dedi.

 

Ünye’de uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin temelinin atılması sebebiyle DSİ çalışanları olarak mutlu olduklarını ifade eden ÖZDEMİR, şunları kaydetti: “Proje kapsamında Cevizdere’nin suları inşa edilecek. Ünye içme suyu projesi kapsamında regülatör 27 km ham su iletim hattı, 10 km uzunluğunda temiz su ile tüm hatları, 5 bin m3 – 10 bin m3 olmak üzere iki depo inşa edilecek. İçme suyu temin projesi iki iş grubu olarak planlandı. Regülatör, isale hattı, depolar bir iş grubu arıtma tesisi ayrı bir iş grubu olarak ihale edildi. Bugün temeli atacağımız toplamda 36 milyon TL’ye ihale edilen proje tamamlandığında Ünye şehir merkezinin 50 yıllık ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Tesislerin 2012 yılı yaz döneminde en geç temmuz ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanmıştır. DSİ Genel Müdürlüğü olarak suyun bereket ve nimet olduğunu çok iyi biliyoruz çalışmalarımızı bir damla suyumuzu bile israf etmeyecek şeklide planlıyoruz.”

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ARPACIOĞLU da törende yaptığı konuşmada, “İçme suyunun Ünye’nin Yeşilkent Beldesi’nde 37 km regülatör isale hattıyla biri ilçenin Nuriye Mahallesi, diğeri Hamidiye Mahallesi’nde olmak üzere muhafaza edileceğini söyleyen Başkan Arpacıoğlu, “İçme Suyu’nun Arıtma tesislerini devreye girmesiyle beraber bu hizmet 900 lt / sn olarak verilecektir. Bugün yaptığımız kuyular marifetiyle verdiğimiz sulardaki ayrıca enerji giderlerimiz aylık olarak 100 bin TL. Bu çalışmamız devreye girdiğinde yüzde 20 enerji giderleriyle gerçekleşecek olan bir yatırım. Ünye ve Ünye Belediyesi ekonomik olarak yılda trilyonların üzerinde ekonomik katkı elde edecektir” diyerek, tesisin yapımında yardımcı olan İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN’e ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’na teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Vali Orhan DÜZGÜN, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat YALÇINTAŞ, diğer konuklarla birlikte butona basarak içme suyu arıtma tesisinin temelini attılar.

Bakan ŞAHİN, Muharip Gazilere Madalya Taktı

 

İçişleri Bakanı  İdris Naim ŞAHİN, bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Ordu'da Valilik ziyaretinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen madalya törenine katıldı.

 

Madalya törenine İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in yanı sıra, Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekilleri Mustafa HAMARAT, Fatih Han ÜNAL, İhsan ŞENER, Harun ÇAKIR, Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, İl Jandarma Komutanı İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah ERASLAN, bazı daire müdürleri ile gaziler ve yakınları katıldı.

 

İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tören esnasında bir konuşma yaparak, gaziliğin öyle durup dururken meydana gelmediğini söyledi. Gaziliğin sınava girilerek alınan bir unvan olmadığını da hatırlatan Bakan ŞAHİN konuşmasında şunları söyledi; “Durup dururken gazi olunmamaktadır. Gazilik sınava girilerek de alınmamaktadır. Bu bir inanç, bir irade sınavıdır. Bugün burada gazilerimizin ev sahipliğindeyiz. Onların yanında, onların arasındayız. Onlardan müsaadeleriyle daha da önemlileri var. Ruhaniyeti aramızda, ama kendileri şu anda aramızda değiller. Vatan toprağında huzur içerisinde yatan şehitlerimiz var. Öncelikle o aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle, saygıyla anıyoruz. Aynı hedefe koşan, aynı iradeyi ortaya koyan gazilik gibi kutsal bir rütbeye nail olmuş arkadaşlarımızı, büyüklerimizi, burada bulunanları ve bulunmayanları, onların yakınlarını ve şehitlerimizin yakınlarını da şükranla ve saygıyla anıyoruz.”

 

Başka ülkelere bakıldığında, Türkiye’nin daha büyük bedeller ödeyerek kurulduğunu ifade eden Bakan ŞAHİN, “Bu ülke bir çok ülkeye göre, ağır bedel ödemiştir. Bu kazanılmışlığı da unutmamamız gerekmektedir. Gazilerimiz, şehitlerimiz bu vatanı korurken hiçbir şey düşünmeden kendilerini feda ettiler. Biz her zaman bu vatan bölünmez, bölünemez diyoruz” diye konuştu.

 

Törende bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Bugün, gölgesinde yaşadığımız bayrağımızın altında güven ve huzurla yaşıyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz” dedi. Vali DÜZGÜN konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Muharip Gaziler Derneğimizin yöneticileri, Kore ve Kıbrıs harekatlarında gazi olan üyelerine minnet ve şükran göstergesi olarak Sayın Bakanımızın bizleri onurlandırması ve katılımı ile, üyelerine madalya takdim etmek istediğini belirttiğinde memnuniyetle kabul ettik. Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Atatürk’ün dediği gibi ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi ile uluslararası alanda da, dünyada da barışı sağlamak üzere NATO müttefiki olarak Kore’ye çok sayıda askerini göndermiştir. Binlerce, onbinlerce askerimiz orada kahramanca savaşarak bugün Kore ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin sağlanmasında büyük katkıda bulunmuşlardır. Kore’ye gittiğinizde ‘kardeş ülke, kardeş millet dediğinizde, Türkmüsünüz’ diye sorarlar. Onun için bu kardeşliğin kurulmasında, bu dostluk ve kardeşliğin bugüne kadar yaşatılmasında Kore gazilerimize çok şey borçluyuz. Yine sınır ötesindeki soydaşlarımızın Kıbrıs’taki bağımsızlık mücadelesinde, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı büyük rol oynamıştır. Pek çok Mehmetçiğimiz, oradan da gazi olarak dönmüştür. Bugün Şeref madalyası takacağımız 38 gazimizin 2'si Kore, 36’sı Kıbrıs gazisi olarak aramızda bulunmaktadır.”

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah ERASLAN ise törende yaptığı konuşmada, “Ordu’da 517 Kıbrıs, 288 Kore gazisi mevcuttur. Türk’ün şanlı tarihinde bulunmuş, savaşlar nasip olmuş, Türk’ün o şerefli günlerine ermiş, bizim adımıza savaşmış gazilerimiz, o günden beri Ordu ilinde organize olarak bir araya gelememişlerdi. Şimdi dernek çatısı altında organize olup bir araya geliyoruz. Bu madalya töreni de bunlardan birisidir. Bizimle sıcak ilişkiler içinde olan sayın valimize, sayın bakanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

“Gazi, bir devri hatırlatmalı ve anlatmalı” diyen ERASLAN, “Biz bu bayrağa ve millete olan vazifemizi nasıl tamamlarız düşüncesinden asla ve asla kopmadık ve kopmayacağız. Bugün bu program birlik ve beraberliğin örneğidir, milli değerler altında çevik gibi olduğumuzun bir örneğidir. Bir milleti millet yapan unsurlar vardır. Bunların başında toprak gelir. Bir milletin ortak töresi, örfü, adeti ve tarihi olmalıdır. Hamdolsun bizim tarihimiz şerefli bir tarihtir. Biz tarihimizle gurur duyarak, ‘bunlar bizim gazimizdir’ diye örnek göstermek istiyoruz bu kahramanları. Gazi, bir devri hatırlatmalı ve anlatmalıdır. Hamdolsun bize nasip oldu ki bu altın madalyalarla şanlı ve şerefli olan milletimize bu hatıraları anlatıyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından 2'si Kore, 36'sı Kıbrıs gazisi olmak üzere 38 gaziye madalya verdi. Bakan ŞAHİN, gazilerle birlikte Valilik binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN,yoğun geçen  hafta sonunun  ardından programını tamamlayarak, Ordu’dan ayrıldı.

 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel-siyaset Haberleri