Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Biz, laikliğin savunucusu olan bir partiyiz, Atatürkçüyüz, çağdaşız, milliyetçiyiz, muhafazakarız, demokratız" dedi.
Dün gece Samsun'dan Trabzon'a geçiş yaparken, aracı AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa tarafından Fatsa ilçesinde durdurulan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, çay sohbeti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın da hazır bulunduğu sohbette güncel konulara değinen Bakan Özak, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, "Hukuka saygılıyız. Vatandaşımızın 22 Temmuz'da verdiği bir karar var. Bu karara teşekkür ediyoruz. Çok güzel hizmetler yaptık. Biz laikliğin savunucusu olan bir partiyiz.
Biz Atatürkçüyüz, çağdaşız, milliyetçiyiz, muhafazakarız ve demokratız. Biz bunu söylüyoruz. Türkiye'de ilk defa böyle bir yargılama olmuyor ama biz son olmasını istiyoruz. Yargı sürecini bekleyelim, yargıya inanalım ama ondan da önemlisi halka inanalım" diye konuştu.
"2B KONUSUNDA ÇALIŞMA VAR"
Basın mensuplarının orman arazileri konusunda sorularını cevaplayan Bakan Faruk Özak, "Bu konuda iki türlü çalışma var. Biri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışması, diğeri Orman Bakanlığımızın çalışması. Biz şimdi bu çalışmaların hepsini üzerimize aldık.
Bir takım itilaflar var, mahkemelik olanlar var, yeniden çalışma yapmamız gereken konular var. Bazen de köylümüzün haksız olduğu konular var. Burada biz köylümüzün mağdur olmamasını istiyoruz. Bir de 2B var. 2B ile ilgili maalesef CHP Meclis'e girmeyerek o yasayı engelledi. 2B'yi çözmemiz lazım. 2B Karadeniz'de de geçerli ,İstanbul'da da geçerli. Buradaki amacımız 2B olan arazileri Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da, Güney Doğu Anadolu'da varsa bunları en düşük fiyatla devretmek ama İstanbul'da en yüksek fiyatla kamuya geri getirmek.
Bu konuda hızlı bir çalışma yapıyoruz. 2008 yılı sonunda kadastrosu yapılmayan il ilçe kalmayacak. Bu da bir reformdur. Eski hızla devam etseydi 50 yıl daha devam ederdi" şeklinde konuştu.
"AFET ÖDENEĞİ YETERSİZ"
Belediyelerin afet paralarının az gönderildiğine dair yakınmalarını değerlendiren Bakan Özak, şunları söyledi:
"En çok parayı bu Ordu iline yollamaya çalıştım. Afet tespiti ile giden para arasında bir fark olabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nde afet için istenen para 600 milyon YTL. Bize verilen ödenek 60 milyon YTL. Samsun 'da 30 milyon YTL'lik hasar oldu, 1.5 milyon YTL yollayabildik. Bu bölgeye yine de katkı yapmaya çalışacağız. Bu ayrıcalık değil bir hak.
Esnafların zarar görmesine bir şey yapılamıyor. Burada esnafa görev düşüyor. Esnaf sigorta yaptırması lazım. Mevcut yasa hiçbir esnafa para veremiyor. Ben de üzülüyorum. Sigortanın maliyeti çok düşük. Bugüne kadar kredileri düşürdük, sigortaları erteledik, vergilerini erteledik, yapılabilecekleri yaptık."